Цейво
Сьогодні мала розмову з імміграційною адвокаткою, складали план щодо подачі на ПР, може комусь буде корисно до чого домовились
Наш теперішній статус: айтішечка, закритий ВП що експайриться у липні 2023, компанія у Гатіно(Квебек)
1) Як на мене, найважливіше що вона сказала що якщо є закритий ВП і ви плануєте йти по стриму з підримкою роботодавця чи по офферу, то надійніше це робити з закритим ВП, тому що підтвердженої інфи щодо подачі з куает наразі нема, дуже мало часу пройшло. Тому якщо ви плануєте подаватись найближчим часом на ПР і у вас закритий ВП, не поспішайте його міняти. А якщо куает, то не панікуйте, швидше за все буде все окей. Просто паперово набагато простіше не міняти програму посеред процесу(Тому персонально ми будемо екстендити закритий, вона каже що до липня часу дуже впритик)
2) Квебек онлі: валідований офер за межами Гранд Монреалю це майже стовідсотковий відбір у першу ж виборку, навіть без екзамену з французської. Валідація офера доволі простий процес, займає у середньому 2 місяці(має подавати контора), і ще до півроку займає відбір провінції та отримання усіх доків після відбору
3) Квебек онлі: вона каже що останні подачі, які вона подавала через цю нову електронну систему, працюють значно швидше. Вона отримала на один з аплікейшенів апрув менше ніж за три тижні, каже це нереально швидко і ніколи такого не бачила
4) Федеральний етап: щодо беклогу і строків розгляду які фігурують у загальній статистиці: вона каже що за ковід скопився дуже великий беклок і федеральний етап зараз бере 50% справ звідти, а 50% нових. Тобто нові аплікейшені будут швидше за все розглядатися швидше ніж вказано на канада ка
5) Загальний совет: не їбіть вола і подавайтесь як тільки маєте змогу. Імміграція процес вельми политізований і часто залежить від того яка партія при владі
—
Коштувало 150 баксів, я цілком задоволена, на мій погляд нормальна професійна чувіха
За подачу на ПР бере 3к + 1000 за родину бо багато форм заповнювати
за валідацію офера 750
до всіх розцінок ще податки