(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Це не закон, це норма конституції, що в Україні заборонено подвійне громадянство. Можливо існують ще якісь підзаконні акти або інструкції, що розʼяснюють це прикордонникам. Але основна думка правильна - Україна розглядає своїх громадян тільки як своїх громадян, навіть у них ще є інші паспорти.
-
Логично получается. А то вроде и Украинское гражданство оставить хочется и выезжать из Украины по канадскому паспорту.
-
Недавно то ли закон то ли указ приняли что не важно есть ли у тебя какой то еще паспорт, если у тебя есть укр гражданство то тебя не выпустят. Пару месяцев назад еще можно было по канадскому паспорту с укр гражданством выехать
-
Во всех наших отношениях с государством Украина рассматривает нас как своих граждан
-
Ок, якшо чесно безглузда суперечка, давайте завершувати) згідно законодавства не можна, чи реально на практиці - хз)
-
Це якщо з того самого пункту
-
Так і буде в українському закордонному паспорті, за яким ви можливо колись виїжджали за кордон
-
Ну і з Чернівців з румунськими паспортами просто туди-сюди мотаються весь час
-
Яка база? В паспорті ти Yaroslav Alokhin. Хрін його знає як буде українською
-
www.facebook.com/100066866381279/posts/pfbid0AAL1nTW8ppTZ6Wyukw2NYGWRxkXMctgeoKvN3jnCoCfxLARocMRx5qkwYXSzhTsEl/ Навіть тут в коментах є достатньо)
-
Якась база в прикордонників таки є. Неодноразово зустрічав повідомлення, шо не випускали чоловіків, які заїжджали по іноземних паспортах
-
По паспорту дивляться
-
В них немає списків громадян-не громадян
-
Звісно що мають право не випустити згідно чинного законодавства)
-
скорее всего так и было
-
Ой, шоб відмовитись від громадянства України треба ще постаратись. Мій брат так і має 2 громадянства. Але, якщо показувати тільки паспорт сша, то звичайно не мають права не випустити
-
я не знаю даже, в США они переехали в подростковом возрасте, 16 лет, сейчас им по 35+ лет.
-
Скоріше за все у нього вже немає громадянства України. Тому що поки в людини є громадянство України (а крім нього ще якесь, чи США чи Канада, не важливо), то у всіх відносинах з Україною він буде вважатися громадянином. Навіть якщо будете заїжджати по канадському паспорту
-
Просто подавайте мужа в своём PR и всё. Он получит сразу паравозиком
-
у знакомой муж украинец с гражданством США,его выпустили спокойно, но это было еще в марте
23 Jan 2023, 01:02
82546/644676
3 minutes ago