(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Поправка, обмеження на розрахунки за кордоном є - 100 тисяч грн
-
Хтось знає, щоб отримувати Canada Child Benefits, треба хоча б рік відпрацювати сплачуючи канадські податки? Взагалі, як воно працює? як щомісячна виплата, або як повернення коштів після перерахування податків наприкінці податкового року, коли вирішують чи треба тобі щось повернути, або взяти ще більше?
-
Можна класти на чекінг акаунт, нам рекомендували зберігати чеки з банкоматів, якщо будуть потім питання звідки гроші. В магазинах можна розраховуватись без обмежень. Про роботу перші 180 днів на Українську компанію, теоретично можна, але якщо Ви в Канаді по ворк перміт, то податки потрібно платити в Канаді. Якщо просто візітор віза, то не треба.
-
Ще писали, що якщо не вдається швидко знайти роботу і продовжуєш працювати на старій, отримуючи зп на укр картку, то це можна робити тільки 180 днів. А як можна користуватись тими грошами з укр картки? Я так розумію, можна в магазинах розраховуватись та знімати нал. Але чи можна той нал на чекінг акаунт класти чи поповнювати канадську кредитку? Проблем не буде (перші 180 днів)? ПС: я просто трішки песиміст, тому хочу перестрахуватись)
-
Не можна бо Україна прикрила свіфт і здається через сервіси теж не можна
-
Так
-
Може все ж таки є якийсь спосіб обдурити систему, але швидкий рісьорч сказав що ні
-
Так
-
Вже є
-
Держи в курсе, не пропадай) А оффер уже есть или там разберешься?
-
До речі, оскільки інтерак таки дійшов і я вже отримав підписаний договір оренди поділюся досвідом як зняв житло ремоут: Шукав варіанти на сайті craigslist Ті шо сподобалися писав лист, що я ньюкамер, приїжджаю тоді то, хочу почати оренду тоді то. Чи можна зробити онлайн апоймент на перегляд. І коротенько про себе: окупейшн, склад родини, де і скільки раніше орендував житло. Мені відповіли і провели огляд квартири по фейс тайм. І навіть була можливість заїхати одразу по прильоту. Після цього я отримав rent application, заповнив його і отримав договір оренди на підпис. Договір з сайту провінції БК. Нічого не змінено. Окремо було додано 2 сторінки з детальним умовами про те що не можна палити і тп. Після того щоб отримати підпис лендлорда потрібно відправити сек'юріті депозит. Перед тим як це зробити зробив бекграунд чєк рієлтора в інтернеті. (Згідно відео з ютубу - це нормальна практика). Як виявилось це нетривіально і без допомоги Probably це б не вийшло, ще раз хочу подякувати. Висновок: не кваптеся знімати airbnb на перший час. Зняти лонг терм житло реально! ПС лишається чекати і молитися що це не було шахрайство 😄🤞🏻
-
Влад на власному досвіді переконався яка класна канадська банківська система!) Інтерак дві години йшов 😂
-
А ось вище писав: t.me/uaitincanada/78296 t.me/uaitincanada/78310
-
Продублюю сама себе