(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Дивлячись яка в вас стратегія. Може ви тільки дивіденди отримуєте без кепітал гейн наступні 20 років, наприклад. І взагалі, думаю заборона свіфта з України знімає питання про доцільність закриття позицій в Україні. Що потім робити з грошима, по 12к грн в банкоматі в Канаді знімати?
-
www.td.com/ca/en/investing/direct-investing/articles/capital-gains-tax
-
У вас есть опыт подачи налоговой декларации на доход от акций/етф? Если в Канаде налог на прибыль от акций 50% то лучше продать в перед переездом. «50% of the capital gain»
-
Може там по курсу 8грн/дол куплено) Або може там тільки лонг позиції) Залежить від суми, планів стратегії. Хз короче
-
ну та, але виглядає що з економічної точки зору логічніше закрити позиції і рахунок, заплатити податки в Україні і переїхавши в Канаду відкрити заново)
-
На практиці як буде це питання. Бо зазвичай папірці від одної податкової до іншої важко буде донести)
-
Вірно, але без подвійного оподаткування яке було консерном
-
Договір про подвійне оподаткування не означає, що ви заплатите податки лише в Україні, а що різницю доплатите ще в Канаді
-
Це гарне питання. Стоки у брокера декларувати для перетину не потрібно. Теоретично якщо є double tax treaty між вашою країною і канадою то заплатите там де ви такс резідент у періоді. Я б точно не закривав рахунок, бо це вихід з позицій = tax event
-
Якшо шо тут вияснили що будівельником працювати вигідніше 😁
-
Всім привіт! Найближчим часом збираюся їхати в Канаду, зараз працюю у Європі в сфері IT на посаді Junior Frontend developer, може хтось підсказати як тяжко буде знайти роботу в Канаді по цій спеціальності, або можливо хтось знає де найкраще шукати і в яку провінцію їхати? Може серед нас є люди які вже працюють в IT і зможуть допомогти? Буду дуже вдячний всім за допомогу 😊
-
Доброго дня! підкажіть як варто зробити. маю брокерський рахунок і переїжджатиму невдовзі в Канаду. Як краще задекларувати кошти в стоках щоб не було подвійного оподаткування? закрити рахунок і задекларувати кошти при вїзді і потім в Канаді відкрити рахунок в Questrade ?
-
Знайомі переїхали в Канаду, працювали в менеджменті епіцентру, зараз влаштувались на роботу і кайфують що не треба бути 24/7 на зв'язку, я послухав їх і пішов собі на годину раніше робочий день закінчив, зрозумів що не ціную свій wlb))
-
так примеры бы)) т.е. названия. Мне на пляже днем валятся не нужно, но и онколы и шестидесятичасовую неделю тоже в топку
-
Есть, и особенно в Канаде. В американских аналогах пожёстче будет, на пляжике днём особо не поваляешься
-
а есть примеры компаний, где пресловутый WLB точно хороший? Многа денег в фаангах, это конечно круто, но я никогда не любил работать 😂 и даже в вынужденной эмиграции не хочу перенапрягаться)) Никаких 60 часов в неделю и тем более oncall 24/7 (это вообще сразу нахер) .
-
вы какие-то формулировки странные используете. Какие “наслідки” ???? Наслідки, это если вы закон какой-то нарушите. А если как в примере выше, работать в Манитобе на работодателя не из Манитобы, то просто шансы получить номинацию по MPNP резко снижаются (опять же, они не становятся равными нулю, шанс все еще есть).
-
Це може мати наслідки лише якщо йти по провінційній програмі, якщо по федеральній, то плювати?
-
Дякую, я ще раз уточню це питання в іміграційного адвоката компанії.
-
Я лише підкреслив цей нюанс бо він важливий. Хай щастить
23 Jan 2023, 01:02
93433/635715
5 minutes ago