Skip to content
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Groups
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Lux)
  • No Skin
Collapse
Ukraine Tryzub and Canada Leaf
  1. UKRAINIANS ON THE CANADA MAP
  2. Categories
  3. Вільне спілкування
  4. (UA) IT/Tech Ukrainians in Canada

(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada

Scheduled Pinned Locked Moved Вільне спілкування
647.4k Posts 3.6k Posters 406.8k Views
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • t375080835T Offline
    t375080835T Offline
    Dan Kurta
    wrote on last edited by
    І піхуй що рашка теж не визнає Тайвань. І взагалі < 15 країн в світі Тайвань визнають
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Yev
    wrote on last edited by
    при том что орел и решка это наш продакшн
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Yev
    wrote on last edited by
    орел и решка, музыка и вот это вот все
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Yev
    wrote on last edited by
    на примерах африки, что те африканские страны которые имели дип отношения с тайванем и потом по "определенной" причине с них слезали в пользу китая потом оказывались в дикой жопе и долгах, хотя тайвань их об этом предупреждал
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Yev
    wrote on last edited by
    или в этом видосе, или на канале моего знакомого где-то в подкастах обьясняется как китай делает ультиматумы странам по поводу тайваня www.youtube.com/watch?v=zQV_DKQkT8o
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Yev
    wrote on last edited by
    вот канал, если кому интересно www.youtube.com/@serpentza
    1 Reply Last reply
    0
  • t175412162T Offline
    t175412162T Offline
    Anna
    wrote on last edited by
    Якщо у мене на телефоні українська, а на компі англійська, то хто я
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Denys
    wrote on last edited by
    Усім привіт. Дуже цікава дискусія. Про мови. Я думаю що вона дуже важлива, але в телеграмі її тяжко так вести. Я рідко тут пишу, але мене тригернуло Ті, хто з принципу не хочуть переходити на укр, мають на це повне право. Я поділюся своєю історією. Я російсьмовний з народження, з Одеської обл. Ще зі студентських років переходив на укр. У 22 році повністю перейшов на українську. Я собі відповів на свої сумніви так: 1. Якою мовою співали колискові моїм бабусям і дідусями - українською, білоруською і болгарською. Тобто російська мова, це просто історичне явище у моїй сім'ї. Це не добре і не погано. Просто я маю право вибрати інше мову, навіть якщо це не мова, якою мама мені співала колискові 2. Тут був коментар про мангу і про то що її нема укр. Я теж дуже довго жив в цьому наративу. Правда така, що більшість речей були доступні в укр перекладі, просто треба було пошукати. І до того це було "не модно" - нарратив рос пропаганди. Знову, це не добре і не погано. З точки зору імперії це зрозумілий крок. Просто так є. Btw, переїхавши в Канаду зацікавився історією церкви і відкрив для себе що укр біблія теж вже дуже вюдавно була перекладена, просто 2е не вписувалося в стратегію рос імперії, совка і рашкі 3. Це тажко. Не буду брехати. Якщо усе твоє оточення російськомовне, то по факту таке рішення означає пошук альтернативного кола спілкування. Це не означає перестати спілкуватися з друзями і родичами, але мова все таки несе важливий культурний код, який ти приймаєш. І ще інфо поле відіграє важливу роль. Тобто медіа контент дійсно створювався рос мовою часто, але сьогодні набагато легше жити в укр інфопросторі, ніж 10 років тому Підсумовуючи - це не засудження людей які далі не переходять на укр. Але я вважаю важливо собі самому казати правду про причини цього. Знову, тажко об'єктивно про це тут переписуватися, але якщо хтось готовий для більш відкритої дискусії - буду радий. Мені ця тема дійсно дуже цікава
    1 Reply Last reply
    0
  • t370380887T Offline
    t370380887T Offline
    Мятненький
    wrote on last edited by
    Хороший вопрос к Павлику Дурову
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Denys
    wrote on last edited by
    Причин купа. Я поділився своєю історією. І у тебе може бути інша причина. І ти маєш на це повне право. Звичайно мій список навіть на 1% не вичерпний
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Yev
    wrote on last edited by
    т.е. все эти истории почему-то имеют какое-то определенное склонение
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Yev
    wrote on last edited by
    т.е. вариантов что человек не переходит из-за каких-то других причин не существует? и почему изначально считается что ты должен переходить на какой-то определенный язык? я нормально общаюсь как и на ру, так и на укр в разговорном, и перехожу или не перехожу на него не потому что это принцип, а просто когда и как мне удобно, чи доречно
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Denys
    wrote on last edited by
    До речі, дійсно стався дуже великий прогрес - навіть в цьому чаті видно як багато людей не переходить на рос. І це прекрасно😀 В сенсі, що це якісь 5-10 років тому дефолтом було переходити на рос Це показує як вирісло суспільство в цілому так що, браво нам усім)
    1 Reply Last reply
    0
  • t385802988T Offline
    t385802988T Offline
    Veronika
    wrote on last edited by
    Стало навіть краще, бо працювала на проекті за таймзоною Каліфорнії😁
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Yev
    wrote on last edited by
    ты опоздал
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Artem K. 🇺🇦
    wrote on last edited by
    Мовний срач? 🍿
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Denys
    wrote on last edited by
    Але так, моя історія дуже конкретна і досить навіть в якомусь сенсі інтимна для мене. Тому вирішив нею поділитися, але не шукати чому хтось не переходить
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Marina
    wrote on last edited by
    Я зараз працюю з 2 до 11 ранку, із годинним сном поки в команди обід. Уже втягнулася більш менш, доволі прикольно що потім ще пів дня вільного є, єдиний мінус, що раніше спати лягати доводиться, а коли ввечері ще світло то це стає важче.
    1 Reply Last reply
    0
  • t322508181T Offline
    t322508181T Offline
    Владимир Тригуб
    wrote on last edited by
    Цікавить питання чому не переходите на місцеву роботу? Зараз дуже складно з пошуком роботи вцілому.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Marina
    wrote on last edited by
    Бо на 9 місяці вагітності зараз) з пошуком і так важко, а тим паче навряд чи вагітність була би плюсом) тому вирішила ще попрацювати на українську компанію, щоб не сидіти зовсім без заробітку
    1 Reply Last reply
    0

• Login

• Don't have an account? Register

• Login or register to search.
  • First post
    Last post
0
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags