(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Порівняно з Україною - перестали юзати убер і доставку продуктів додому, почали звертати увагу на шо ми тратим гроші напр в магазинах. Меньше тусим по кафе, але то ше почалося з Ковіду. Почали звертати увагу на акції. Тут вони дійсно діють. Починаючи від покупки в Костко по акції товару, який буде треба до покупки велосипедів, поки в спортчеку -50%... Якось так. Короче головний поінт - тепер слідкуєм, як тратим гроші...
-
Немає машини, майже не користуємось убер ітс (не те щоб раніше користувались). Це в принципі все
-
Понижаю рівень життя. Весь бьюті уход, модний одяг мінус, гарні ресторани не часто, бо кожен тиждень по 150-200 це дорого. Меблі з IKEA. Заняття для дитини онлайн з України, це в рази дешевше ніж тут. В спорт зал хожу в свій кондо замість спортклубу. Від подорожей жодним чином не можу відмовитися, правда не до Європи, нажаль, а тут місцево. Зараз буду оформлювати картку Косто заради бензину. Сам магазин мені не подобається, але бензин має найнижчу вартість, а витрати на бензин підскочили з весною
-
Это пока
-
t.me/IT_4_Ukrainian_chat Но там специфические люди
-
Я веду не айтішний стиль життя поки - більше цікавить заповнити RRSP, TFSA, поїздка в Україну вийшла шалені гроші, зубки... З того, що допомогло: 1) записала всі витрати за 3 місяці, потім сформувала бюджет. Зразу видно, в яку категорію можна поменше витрат, а де побільше. 2) спробувала різне, вибрала улюблені бренди їжі, купую їх там, де вигідніше. Щось у Волмарті, щось у Лаблоус, Фрешко... Зазвичай по акціях. Особливо від того не страждаю, бо продукти самі по собі обираю хороші. Просто чергую малину з чорницею, наприклад. 3) одяг теж улюблені бренди на розпродажу, інші (які виміряти треба) по ситуації. 4) замість Uber замовляю Lyft. 5) по мінімуму використовую доставки і все інше, що призводить до оплати чайових. Я їх даю звісно, але шкодую, тому стараюсь уникати. 6) слідкую за подіями, йду на ті що дуже зацікавили, навіть якщо вони дорогі. На сумнівні чи банальні гроші не витрачаю.