(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
давай давати цілісну інформацію. з цього допису нічого з цього незрозуміло
-
Якраз це вже давно доведено що при збільшенні щільності населення ефективність витрат на інфраструктуру зростає, навіть з урахуванням дотації на громадський транспорт. Бо чомусь всі забувають, що дороги теж потребують маінтенансу який субсидується з тих самих податків що і громадський транспорт. І що до кожної будівлі треба підвезти воду, каналізацію, електрику і т.д. і все це теж потребує маінтенансу з податків. Дешевше прокласти і обслуговувати одну товсту трубу чи кабель ніж сотні тоненьких. Проблема Торонто в тому, що тут дуже популярний підхід "я не хочу платити за когось іншого", але всі ці "не хочу платити" хто живе за містом кожен день їздять сюди в Торонто і юзають інфраструктуру яку місто підтримує за свої гроші але не отримує назад гроші з податків тих хто сюди щодня приїздить. Тому провінція має більше фінансувати місто коли це місто щодня наповнюють нерезиденти які не платить в цьому місті податки.
-
Я повторюю питання, може ми будемо ще на рівні окремого кварталу шось розглядати? Весь даунтаун - це клаптик 4х4 км, якщо прибрати громадський транспорт, дійдуть пішки
-
давай лінки
-
Про яких резидентів? Населення данутауну - 275к, шо є 10 відсотків від населення Торонто та 3.9 відсотка від населення гта
-
тобто коли торонто наступного разу буде просити фінансування х провінційного бюджету - слати. згоден, повністю підтримую.
-
в умовний Бремтон?
-
я не пропоную обмежувати, я пропоную нехай ті хто хочуть жити в високій щільності то все оплачують. я на трафік не жаліюся, воно значно, на порядок, краще за ТТС.
-
а де нерезиденти сплачують податки?
-
вартість інфраструктури не падає нескінченно, після певного моменту в ущільненні вона починає дуже швидко зростати. і мова не стільки й не тільки про дороги, а про наявність суспільних просторів, шкіл, будь якого транспорту тощо. Одна труба надвисокго тиску коштує дорожче купи труб. вартість будівництва та утримання всіх хайвеїв в Онтаріо в декілька разів менша за бюдет тільки ТТС,
-
І ще одна штука - я чого це обмежувати щільність? Є купа людей які хочуть жити в підвищеній щільності, вони за це навіть фігачать втридорога. Просто ці люди не їздять в Брембтон чи Місісагу і не кажуть "а що це в вас тут недостатньо пішохідних доріжок і транспорту громмадського", але чомусь ті хто приїхджає в Торонто постійно жаліються що тут трафік. Не подобається трафік - шуруй собі в свої Місісагу чи Брембтон, люди що тут живуть нікому нічого не зобов'язані.
-
тепер додаємо скільки провінція донатить на ТТС. www.theglobeandmail.com/canada/article-ttc-costs-subsidies-ridership/