(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
ти не зрозумів, про що я?
-
ну донатити на вбивство громадян твоєї країни – напевно, дуже складно. не знаю як би я чинив у такому разі якби Україна, наприклад, вирішила б захопити Молдову
-
я не впевнений, що зміг би це робити. Тому у мене немає особливих притензій до адекватних росіян, які не донатять на зсу
-
навпаки. якщо Україна нападе на когось і особисто я вважатиму це неправильним і несправедливим - як донатити на допомогу стороні, що захищається (на вбивство українських солдатів грубо кажучи)
-
ухилятися != знизити податки. В одному випадку це обман, в іншому гра по правилам CRA. Те що ви описали є обман. От якщо би ви розповіли про якусь схему де це по білому робиться - питань до моралі взагалі не було би. Чи обманювати, і в яких кількостях то вже особисте.
-
Привет 👋 Мы с девушкой приезжаем 6-го марта в Ванкувер и сейчас все еще ищем где снять себе жилье. Оба работаем в IT, язык знаем. Смотрели популярные площадки и много уже кому писали, но не очень стремятся сдавать квартиру пока мы не в Канаде. Может здесь кто-то ищет жильцов или есть знакомые, кто ищет? По нашим предпочтениям и возможностям: 1. Price range: 2400-3200 CAD, 2. West/North Vancouver, West End, 3. area 500+ sft, 4. У нас 2 кота, но весьма воспитанных, 5. Хотелось бы furnished, но готовы и на unfurnished Спасибо!
-
Ну сьогодні його вже наврядче приймуть. Засідання закрили через 30хв від початку 🤡
-
аудит як вже з'ясували стосується великих списать та саме аудіту твоїх витрат в Канаді. Доходи ніхто не перевірятиме з України, для цього треба ордер судовий. Навіщо людей в оману вводити?
-
У CRA є інструменти як зловити таких. Це називається аудит. Тому не треба обманювати: "не треба усім розповідати що треба лише так і ніяк інакше, бо це не є щось таке на чому вас можуть зловити". Платити податки - це обов'язок, а примус відбувається з боку держави. Якщо не хочеш це робити - не роби, але не треба розказувати, що твоя поведінка - це норма.
-
Друже мій, обманювати це робити фіктивну інвалідність, та за пачку грошей перетинати кордон України в останній раз в житті, ось це є злочин. А ось заплатити з українського доходу в Україні всі податки, а потім ще раз бігти сплочувати вже в Канаді, це не обман, а просто дурість. Я розумію деяким людям хочеться бути абсолютно білими перед господом Богом, та CRA, то вони несуть і платять навіть те що мали би і не бігти виставляти, але що є то є, це їх право, мій поінт в тому що не треба усім розповідати що треба лише так і ніяк інакше, бо це не є щось таке на чому вас можуть зловити, це просто ваш вибір що платити а що ні (можуть бути інши причини, наприклад для ПР треба показати що маєшь доход, або для того щоб взяти кредит), і не треба нікому нав'язувати це. Більщість тих хто працює на Україну в Канаді подвійний податок не платить.
-
Україна на 2 позиції піднялася в рейтингу найвпливовіших паспортів світу. Тепер на 32 місці. Власники українського паспорта можуть подорожувати без візи або з отриманням візи після прибуття в 148 країни. Україна входить до топ-5 країн із найбільшим покращенням рейтингу за останні 10 років (чистий загальний приріст на 21 позицію). Вона піднялася ще на дві позиції за минулий рік
-
"Ніхто не перевірятиме" - не значить, що платити податки не треба. В багатьох національних парках США немає контролерів або перевіряючих, все тримається на довірі і тому, що ти заплатив за вхід. Я розумію, що цей концепт - це може бути щось дуже далеке для тих, хто з України, але так тут все працює.