(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
А ти дуже розумний задумуватись отримувати курячий паспорт Всцик
-
www.youtube.com/watch?v=aLx2q-UnH6M
-
Я думала лавкопаті в мінусову температуру - це наша народна творчість
-
Всім привіт! Підкажіть будь ласка, такий момент с WS Tax, бо трошки заплутався з цим питанням Якщо працював в ЄС з січня 2023 по травень 2023, отримував ЗП і сплачував податки В травні приїхав в Канаду, почав працювати і сплачувати податки тут Остання ЗП в ЄС прийшла в червні, з неї сплачені податки в ЄС, я правильно розумію, що треба заклеймити цей дохід за червень, але вказати скільки податків було сплачено там через форму T2209? А от стосовно доходу до Канади, чи потрібно його декларувати і також вказувати скільки податків було сплачено, чи ні? Буду дуже вдячний якщо хтось роз'яснить 🙏 Шукав по чату, було обговорення на цю тему, але так і не зрозумів, чи в тому випадку клеймили чи ні
-
О, щодо цієї фігні. Хтось знає, якщо я ліквідувала ФОП, то я можу чи ні стати контрактором?
-
У мене була схожа ситуація в 2017р. я працював на канадську компанію але зарплату просив виплатити мені коли я вже буду в Канаді. І от 18-му році я був в Канаді і отримав всю зарплату за 17-й рік на канадську карту але податки з того я не повинен був платити
-
Тобто я нічого не вказую в цих 2 рядках?
-
Ага, тобто тут перший рядок тільки коли не був в Канаді, але отримав канадський дохід, мене це не стосується, бо такого не було А от в другому рядку я як раз вказую ЗП тільки за червень, тому що отримав його, коли вже був тут, вірно?
-
Точно? Я ж єдиний податок до кінця року ніби не можу платити тепер
-
Посилання ось таке www.canada.ca/en/revenue-agency/services/forms-publications/publications/t4055/t4055-newcomers-canada.html#P195_15107
-
В другий рядок вказую скільки заробив за ті 5 місяців в CAD, вже net І от пише ось так і списує податок з рефанду