Ну запитайте Конституційний Суд, чому вони вирішили так.
Я можу припустити, що:
1. Україна є суверенною і незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою. - порушує принцип того, що Україна є правовою державою
3. Людина, її життя та здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини і громадянина є найвищою цінністю. Вони визначають зміст і спрямування діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Визначенням і забезпеченням прав і свобод людини і громадянина є головна обов’язок держави. - порушує головний обовʼязок держави
6. Державна влада в Україні здійснюється на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу і судову владу. - Кабмін є виконавчою владою, а обмеження пересування може бути обмежено лише законом, а не виконавчим органом, яким є кабмін
8. В Україні визнається і діє принцип верховенства права. Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони і інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй - тут думаю пояснення зайві - в конституції написано, що може бути обмежено лише законом, а обмежено наказом Кабміну
19. Правовий порядок в Україні ґрунтується на принципах повного визнання і дотримання прав і свобод людини і громадянина. Органи державної влади та місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставах, в межах повноважень і способами, які передбачені Конституцією і законами України - те ж саме.
64. Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України. В умовах воєнного чи надзвичайного стану можуть застосовуватися окремі обмеження прав і свобод з вказівкою на термін дії цих обмежень. Обмеження прав не можуть суперечити зобов’язанням України за міжнародним правом. - тут контроверсійно, але тут вказано про міжнародне право, і право пересування є закріпленим як одне із основним в більшості міжнародно-правових актах. Плюс перелік випадків, коли виїзд може бути заборонений, він вичерпний і конкретний, визначений в законах, і там нічого не вказано щодо вікових категорій, або мобілізації