(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
ну уж нет
-
хочешь чтоб тебе прокомментировали видео как один блогер комментирует видео другого блогера?
-
Господи, яке довге відео...і ще й чувак, який коментує відео про це від іншого блогера 😔 TLDR?
-
зачем их везде пихать?
-
Дивлюся на udemy курс по system design. Якось виглядає дуже просто, він на всі рішення поки що робить load balancer + кілька серверів + нереляціонну базу. Так а де підвох? Як тоді взагалі можна system design інтерв’ю завалити якщо більшість задач вирішується такою схемою. (ну я ще не додивилася, може далі шось складніше буде)
-
я можу привести приклад з реального інтерв’ю. deep dive по data storage був. якщо буде 1к entities, яка схема і бд? ок, а якщо буде 10 million? система read-heavy, як оптимізувати? а якщо петабайти даних? якщо nosql і треба ранити sql агрегаційні запити, то як?
-
якщо ти скажеш юзати NoSQL, то можуть запитати за структуру даних там і як кверити? Типу якщо там треба агрегація чи індекси і ти не шариш, чи така бд це уміє, то буде не дуже. наприклад, ти скажеш MongoDB. Треба розуміти, що така БД дозволяє і т.д. Тому мені сподобалось, що в system design in a hurry чуваки не розходяться в ширину по технологіях, а використовують Postgres(SQL) або Dynamo(NoSQL) і інколи ElasticSearch.