(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Ну, тепер і я поділюсь своєю цікавою (або не дуже) історією. Я тут раніше намагався якось людей підбадьорювати своїм прикладом, що треба подаватись і реджєкти це ок і що останній раз за 1 місяць знайшов full remote, все непогано як для java dev 3 роки досвіду, та ще й на попередній вирішили контракт подовжити в останній момент. Тобто навесні цього року у мене було канадських 2 офера. Нова робота мала офіс в Келовні, досить велика компанія в healthcare, все стабільно і чудово і це було прям bingo - можна подаватись по провінційній, влітку закінчився випробувальний термін і здав CELPIP на 12,12, 11, 10 і ось вже замайорів потенційний PR через BC Tech. Оскільки робота ремоут, то селитись в Ванкувері не було сенсу, а враховуючи пожежі, клімат і ціни було вирішено їхати на острів в Нанаймо. Якби не вистачило балів одразу, то потусивши на острові 1 рік, отримав ще + 10 балів за regional experience. Розпродаємо майже всі речі, на машину купую і ставлю причіпний пристрій, беремо в рент uhaul причеп і їдемо 8 бляха днів з Оттави до Нанаймо. Один день в готелі і на наступний день пощастило зняти будинок і одразу заселитись. Ну трохи (на 900 баксів на місяць 😱) дорожче, але думаю пох, зато швидко і норм житло і не будемо тенятись по airbnb і все таке. Перший ранок в новому будинку - в компанії масові звільнення... і я також попадаю під роздачу... збс...Втрачено купа часу, бабла і зусиль на переїзд через 5,5 тис км...в місто в якому ІТ навіть не пахне... Шо ми маєм далі? А далі осьо вже 3 місяці, 720 аплікацій по всій Канаді, 15 відгуків, технічних етапів 4, оферів 0 і я реально дивлюсь назад в бік Європи. Тож якщо десь кому потрібен java dev, з CI/CD і всілякими cloud досвідами - з радістю вишлю резюме. PS: а поїздочка вийшла цікава, багато чого побачив, але як мені казали ті, хто вже так їздив "цікавий досвід але більше не хочеться" PPS: таки "так", за межами великих міст, Канада (навіть вздовж trans-canada highway) це ще та shithole...
-
Так 440-470 это сказочные цифры, сейчас то 520-540. Я был бы рад 470, это как-раз приблизительно текущий балл - 50
-
Загалом по клімату тут круто, природа гарна, дешевше житло, ніж в інших містах BC (хоча все одно космос порівняно з Каната/Оттава). Є хоч якась цивілізація у вигляді Costco/Walmart і один shopping mall. Зараз Langford здається кращим варіантом, бо поруч Вікторія, але там дорожче і вітри сильні часто.
-
Так якщо подивитись на весь BC, то тут не так багато варіантів так, щоб не якісь єбєня: Kelowna, Kamloops і острів. Все що біля Ванкувера (навіть Chilliwack) = недоотримані бали по PNP за досвід. Келовна і Калупс це такі міста, що не знаєш чи згорить цього року чи наступного. Острів також варіантів не багато Вікторія/Ленгфорд або Нанаймо. Останній трохи дешевший, тож і вирішено було сюди.
-
Новий набір!!! КАНАДА/США Потрібен персональний помічник - Конкурентна заробітна плата - Графік роботи: - понеділок - п'ятниця (3-4 години) - Оплата - ($750) щотижня - Додаткова компенсація за вихідні зміни (неділя/субота) Будь ласка, надішліть пряме повідомлення, якщо ви зацікавлені
-
Новий набір!!! КАНАДА/США Потрібен персональний помічник - Конкурентна заробітна плата - Графік роботи: - понеділок - п'ятниця (3-4 години) - Оплата - ($750) щотижня - Додаткова компенсація за вихідні зміни (неділя/субота) Будь ласка, надішліть пряме повідомлення, якщо ви зацікавлені
-
вважається, що це найкраще місце в Канаді для ремоуту, пенсії і тд
-
-
-
Ну російський крінж же, чи може хтось заради приколу з наших зробив...дуже здивуюсь, якщо державний, зробили б краще
-
та да.... там ще прикольно так вийшло. Коли приймав офер, то казали, що в них така класно контора, ніколи не було лейофів. Ну думаю, ок можна буде спокійно собі працювати. 8 днів по готелям, заносити-виносити речі, щоб не вкрали нічого, потім цілий день розгрібання речей з машини і причепа.... Втомлений ппц, а зрану на мітінгу кажуть: "А ти бачив лист від CEO? Ну якщо ти тут, то все ок, скоріш за все", а через 10 хвилин приходить запрошення на відео кол з HR і одним з директорів... Морально це просто жопа... Мало того, що всі зусилля даремні, так ще й розуміння, що речі не можна розпаковувати, бо нема сенсу - можливо через тиждень вже доведеться їхати в якийсь Торонто чи ще хз куди на протилежний бік Канади ... знов... і речі ніякі не купуєш і тупо всажуєш бабло за ахєрєнну мрію канадьского пенса - жити на остарові з видом на океан... 🤬