(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Обов'язку такого не має і то все платно. Але при отриманні ПРу, треба отримати дозвіл і пройти по обхідному листку податкову і т.і. та заплатити 190грн. Лозвіл видають 3 міс.
-
"ссылки только на canada ca" то не правда. Я зануда. Там написано лінки на пруфи тільки на державні сайти.
-
ну взагалі то там є такий закон. просто до нього процедури не доробили. Я про "виїзд призовників, військовозобов’язаних та резервістів за межі місця проживання, з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час"
-
то не особо обговорювалось, бо то тільки балачки і особо ні на що не впливають, тільки на можливість вручати повістки виїжджаючим, бо зараз багато зі сходу сидить під Львовом і не виходять з хати. А от постановка жінок на облік і відповідно заборона після цього виїзду цілком реальна.
-
Тут, окрім того, обговорювались різні вброси типу заборони покидати місто ( чи область) проживання і т.д і т.п. І репости з різних інфопомийок, їх інтерпретації і т.д
-
Ну то взагалі то не пук, а наказ виданий минулого року zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1566-21#Text
-
Влада має на кожен пук в інфопомийках реагувати? Ох і крінж))
-
У мене на то чуйка на кілька місяців вперед. Я в Польщу збирався переїжджати в травні 2020, але спрацювала чуйка і я активував той процес в жовтні 2019, в січні вже був в Кракові. І тут бахнув Ковід. Минулого літа продав квартиру і знявся з обліку в військоматі і в лютому сталася війна. Зараз працюю над переїздом до Канади і переводом дітей з останнього курса в Литві в універ в Альберті.
-
Перебдить - ок, напи*деть заранее - не ок
-
ну джерела цілком зрозумілі. Просто то все тільки обговорення. але порішати можуть швидко. Коли почалася війна, для чоловіків кордон не одразу закрили. На наступний день тільки. Хто вспів той виїхав, хто не вспів полями втік. Черги на кордоні дуже швидко ростуть і стоять по кілька днів. Тому краще перебдіть.
-
На опережение. Я конечно сомневаюсь что девушек закроют прям, но на учёт становиться придётся видимо.