(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Scotia є
-
супер, спасибо!
-
В тд банке видел возможность открыть юсд счёт и карту - по собственному опыту, но ещё не открывал И в чатиках писали, что и в других банках есть такая возможность
-
подскажите еще, а можно закинуть баксы сразу на канадский счет как-то (не переводя usd to cad)? Может можно открыть счет в usd? контекст: деньги на революте в usd, что бы перевести их в cad нужно заплатить комиссию, не хочу ее платить)
-
Та)) такі самі питання були весь останній час що я в фінчаті, просто про свіфт :)
-
Декларування було, таке саме як скрізь(якщо ми кажемо про до війни) 10 тис баксів на вхід чи на вихід - потрібна декларація. А щодо ліміту на суму я хз, не знаю. Свіфтом 200 тис євро на рік
-
пффф, если бы свифт ходил, пусть даже с лимитами, большинства таких обсуждений не было бы в принципе
-
До 10 тис так, а вище - раніше вони питали податкову декларацію, та квитанціі з банка про зняття та обмін валюти не старше 90 днів
-
Ну там раніше щоб з Вкраїноньки вивезти баксовий кеш, треба було люту купу паперів, які неможливо здобути якщо у вас кеш лежав у депозитній ячейці наприклад Може за часів війни змінилось
-
Дуже шкода що свіфти не ходять звісно, як на мене це найкращий та найбезпечніший спосіб, котлети возити особисто мені дуже стрьомно було б
-
Так, я бачила, але це нижче було. Насправді у нас люди часто залякані, і чим менше справ з податковою і будь-якими паперами, то краще :) але у декларуванні на митниці нема нічого страшного
-
Взагалі з того шо я знаю, крипта легальна, але там оподатковується capital gain. Якщо у вас стейблкоіни, має бути все добре. Навіть якщо ви там сто баксів наварили, ну сплатите податок на сто баксів. Ідеально якщо ваша біржа може давати виписки, за скільки ви купили та продали, але у разі стейблкоінов наскількі я розумію ніякого гейну нема
-
ну не столько про саму крипту, сколько про прикрытие своей жопы от вопросов потенциальных.
-
Ні, я нажаль не розуміюся на крипті