UA to Calgary🇨🇦
-
Мне кажется эти шизики койотов на шампурах крутят
-
Да просто педигри посыпать на бомжа в качестве seasoning
-
Никто не будет кидаться, если додики поймут, что за границей в публичном пространстве надо между собой говорить на языке страны, которую представляешь. Чтоб местное общество не забывало как ты тут очутился, и что нельзя забывать о происходящем. Это при условии, что ты не мнишь себя каким-нибудь сраным космополитом. Ну и войну не поддерживаешь. А в своем эмигрантском коммьюнити - пожалуйста, не вижу проблем, эксклюзивного права на русский язык у кацапов нет, пользуйся кто хочет. Отменять языки - цирк, го тогда инглиш отменим, полмира ведь в колониях держали и индейцев уничтожили.
-
Це лише твоя думка
-
Я про те, що "надо" тут говорити в публічному просторі мовою своєї країни, це не якесь правило. Ніхто тебе не може, не має права та і не має можливості заставляти говорити якоюсь мовою. Те, що ми маємо говорити якоюсь конкретною мовою, це лише чиясь думка і не більше
-
Сорі шо доєбався без причини
-
А сорі, я в такому випадку космополіт
-
Не "своєї країни" загалом, мова саме про Україну і біженців з неї. Бо коли громадяни із переліку країн, що активно приймають біженців, споживають медіа що широко висвітлюють тему війни і просувають ідею допомоги Україні, замість української мови в публічному просторі чують російську (гірше того - від українських біженців) - у них дисонанс, який легко переходить до думки що "біженців звідти не так багато, і війна якась несерйозна, і допомога їм не так потрібна, і взагалі хіба нам гроші нікуди дівати, і расія не така погана як кажуть". І все, приїхали. Саме тому, на мою думку, треба в публічному просторі говорити українською. Це найменше шо люди можуть зробити.
-
Чесно кажучи не думаю, що іноземці добре розрізняють українську і російську. А думають вони, що війна несерйозна або вона затихла, через те, що постійно розказувати в новинах, як в сотий раз обстріляли місто українське якесь, всім набридає. Тому в новинах це вже і не висвітлюється. Канадці, як мені здається, зазвичай просто спитають звідки ти, а не будуть намагатися по мові з'ясувати чи ти росіянин або українець. Так що, як на мене, тут проблема зовсім не в мові
-
Повністю згоден
-
Якщо кажете канадцям що ви розмовляєте на російській, кажіть хоч причину