Ванкувер2022 🇺🇦
-
Ок , буду чекати )
-
Всім привіт! Живу в Річмонді, Стівстон хайвей. Моя сусідка цікавиться, кому з новоприбулих українців потрібні ковдри? I have 5 twin down blankets. And 1 down sleeping bag. And 1 small children’s blanket. Напишіть мені, якщо зацікавлені
-
Ну я так понимаю если за 2022 год я получила приблизительно 25$ на семью из 6 человек, то платить ничего не нужно ?
-
но декларацию подавать нужно все равно
-
Обычно там, где уволились, высылают по почте.
-
Т4 высылают до 28 февраля.
-
Для новоприбывших, которые никогда не сталкивались с подобной налоговой системой, заполнять декларацию вручную - это издевательство. Не морочьте голову, возьмите Turbo Tax или H&R Block. P.S.: я декларацию вручную могу заполнить с завязанными глазами, но все равно пользуюсь Turbo Tax - ибо зачем себе усложнять жизнь из-за $70.
-
Аренда из суммы налогообложения не вычищается - за исключением налогообложения предприятий (аренда для бизнеса вычитается из доход бизнеса).
-
Якщо не подати податкову декларацію, то: 1) якщо у вас заборгованість, буде штраф та наростати пеня 2) це буде проблематично при отриманні PR 3) ви не отримаєте benefits, які прив‘язані до податків - GST credit, child tax benefits, pharmacare тощо
-
Сумма возврата или задолженности по налогам рассчитывается в сарай декларации - т.е. по факту заполнения декларации вы ее сразу будете знать. Налоговая потом делает перерасчет, иногда вносит корректировки.
-
1) зібрати податкові форми - з місця роботи в Канаді це Т4, банки надсилають форми щодо інвестиційного доходу, державні установи щодо інших виплат. Всі ці форми надсилають до 28 лютого. Якщотє дохід та податки сплачені в інших країнах, то треба отримати довідки та перекласти англійською нотаріально завірено. 2) заповнюємо декларацію - або самі за допомогою software (TurboTax, H&R Block), або вручну (теоретично, на практиці не рекомендую, особливо для першого разу), або у бухгалтера чи в конторі H&R Block, або шукати безкоштовну tax clinic (вони звичайно є при community centres але розраховані вони на тих, у кого невисокий дохід). 3) Перша податкова декларація подається поштою - тобто після заповнення її треба роздрукувати, прикласти усі форми та надіслати за адресою вказаною на сайті CRA. Якщо ви робите декларацію через H&R Block, бухгалтера або tax clinic, то вони самі її надійшлють за адресою.