Ванкувер2022 🇺🇦
-
Гарно, що звернулись за допомогою! Шкода, що може трохи запізно вас направили правильного лікаря. Я через те що маю досвід і психологічну освіту, коли відчуваю, що вже труба, біжу до психіатра, місяць п’ю вітамінки і все як рукою знімає. Вже було двічі, першого разу я затянула, то пила біль важкі пігулочки, на другий, вже просто вітамінки, бо вчасно помітла симптоми. Із симптомів - погіршення пам’яті було та зниження когнітивної функції та остра реакція у серпні на новини.
-
Дуже слушна порада! Додам коротко про свій досвід . Минулого серпня з’явилося сильне відчуття апатії, провини перед Україною та українцям і той синдром «врятованого» чи як його там правильно називають 🙈 До всього цього згодом додалися ще й панічні атаки. Я не могла повірити що то може бути щось зв’язане з ментальним здоров’ям, з моїм(!!!) ментальним здоров’ям 🤯, ЗДОРОВ’ям людини, яка ніколи не мала таких проблем, навіть після багатьох своїх пережитих тяжких випробувань життєвих. Я з місяців 4-6 ходила ще по різним лікарям. Допоки моя family doctor не дала мені пройти тест на mental health і не приписала мені антидепресанти. Зараз мені в рази ліпше, повернулася до свого звичного життя та оптимістичного настрою😌✊ Всім міцного здоров’я та виносливої нервової системи 🙏🏼
-
Невозможно сравнить бакалаврат и магистратуру психологии и двухнедельные курсы. Конечно, фактически, вам могут помочь оба специалиста. Потому что не все зависит от психолога. Ответственность все равно на клиенте за свое развитие. Но у образованного психолога а) намного больше инструментов для работы, потому что за 6 лет вы проходите все теории личности, все виды психотерапии. б) инстурменты и теории научные, а не из популярной психологии, где можно много чего поставить в сомнение и много чем навредить. в) за 5-6 лет в рамках практики психодиагностики, консультирования приходит нереальное количество умений софтовых как эмпатия, слушание и т.д. За 2 недели курсов такое не придет, хотя конечно есть чувствительные люди. Это как в любой профессии, можно стать сантехником без образования, пройдя двухнедельный курс, а можно получить образование и шарить больше, работать качественне, покрывать любые кейсы, не надеясь на удачу. По факту, и я смогу трубы как-то соеденить, но сделаю ли я это быстро, во всех ли условиях, с каким качеством - вопросики. Я категорически против психологов без образования университетского. Я училась на доп курсах разных с такими, и мне бы точно не хотелось к ним идти. И это только о психологах, я молчу уже о психотерапевтах и психиатрах. Там вообще еще кучу всего нужно.
-
Я проводжу ігри. То не психологія, але готували нас до того, що може бути на грі. Дуже часто в людей інсайти, і після гри людину треба як би вернути в буденність. Якщо цього не зробити, то є небезпека для людини. Це як мінімум, як приклад. І це тільки гра, де емоції і відчуття можуть бути схожі. А уявіть широке поле роботи, кожну людину з її як мінімум дитячими травмами. Там накопати багато можно. Так ось так званий психолог без освіти, без підготовки виведе назовні ці болі та проблеми, а як допомогти - не знає, не має інструменту. Тут медикаментозне лікування не допоможе. Таблетки потрібні в інших випадках. Не все так просто.
-
Тільки зараз від лікаря з молодшим. Йому 10 років. Починаємо працювати з його ментальним здоровʼям. Бо стан, як вище написали, нічого не знає, не хоче, лежить обличчям в стіну.
-
Психолог в Канаде - это обязательно магистерское образование. Бакалавр - это counsellor.
-
Головне вчасно помітити, що ваш стан змінюється, і чим раніше - тим швидше приймати міри. Зараз я взагалі відловила на початках, помітила, що туплю і голова мутна, вдарила по магнію і вітаміну Б - попускає.
-
Психолог тут називається «therapist” він працює тільки з ліцензією законно.він надає медичну допомогу у сфері ментального здоров’я .Діло кожного звістно,просто щоб не бути осудженим чи депортованим раджу неліцензованим психологам називати себе «life coach”
-
Кстати, о работе со стрессом) Кто-то хочет пойти в бассейн в Коквитламе? У меня есть тренер из Украины, хороший, я бы вернулась тренироваться по программе, но нужен партнер=) Кто-то хочет плавать по расписанным тренировкам онлайн с тренером?
-
Не в Канаде. В Канаде на counsellor обязательно бакалаврат.