Можливо саме тут немає прямої аналогії, та хочу розказати одну абсолютно правдиву історію. Відносно причетності до незаконних справ та можливих наслідків. Поряд зі мною працює канадець. Прекрасний дядька 57 років. Золоті руки дуже добра, чуйна людина з великим сердцем ( коли всі дізнались, що почалась війна, він відразу підійшов до мене виказав своє співчуття та спитав чи може чимось допомогти, потім обійшов всіх у фірмі , зібрав хто скільки зміг дати. Набралось $450 які я відправив на «повернись живим) ну то так, для розуміння особистості героя історії. Якось у розмові, я спитав його, куди саме у штаті Вагингтон варто з‘їздити погуляти. А він каже, не знаю, я там вже не був 37 років.Як таке можливо?! Він розповів. Коли йому було 20, він з‘їхав від батьків та разом з товаришем зняли окреме житло. Якосіь він зібрався по справах, а товаришу було по дорозі, теж сів у машину. По дорозі, він трохи притопив, а тут поліція, зупиняє. Він зупиняється. Аж раптом, товариш відкриває двері і кидається у найближчі хащі. В машині залишає сумку. Поліцейські дістають нагани. Ставлять його у розкоряку відкривають сумку а там повно трави. Кайданки, буцигарня. Приходять з обшуком до них додому, а у кімнаті товариша уілий мішок тієї радощі. Він у шоці. Батьки прийшли на допомогу , заплатили чималі гроші адвокатам. Тема тягнулась майже рік, товариш втік без сліду, але мій колега таки зміг довести свою повну непричетність , навіть без жодного criminal record обійшлось. Через деякий час він захотів мотнутись до Штатів. На кордоні глянули документи, попросили вийти з машини, повністю обшукали. Потім відвели у кімнату де дали на підпис папери. Там було вказано, що він значиться у базах, як людина, причетна до наркоторгівлі. Йому офіційно довічно заборонено відвідувати Сполучені Штати. У разі спроби порушення цієї заборони, його буде зарештована та ув‘язнено. От таке кіно буває на голому місті. Тому всім раджу бути обережним і обходити десятою дорогою найменший шанс бути причетним до будь яких правопорушень. Для людей на WP чи PR одного натяку може бути достатньо, щоб назавжди забути про Канаду. Вибачте, як вийшло нуднувато, я не письменник, просто , як у тому анекдоті, мав вільний час та натхнення…