Наша історія.
Апліканти: я, діти (9 і 14).
17.03 - подала аплікацію онлайн, самостійно, без перекладів документів, підгружала оригінали, довідки про вивіз дітей на той момент не мала.
18.03 - отримала запит на біометрію.
22.03 - здала біометрію в Парижі.
25.03 - запит на паспорти, дозвіл на ворк перміт.
05.04 - здали паспорти в Парижі.
07.04 - лист, що аплікація апрувд.
14.04 - забрали паспорти з візового центру.
18.04 - виліт до Калгарі. В аеропорту оформили нас за 3 години, ворк перміт та стаді перміт дітям. Нюанс: дітям від 14 років також можна оформити ворк перміт, що ми і зробили, тому трохи довше сиділи. Не питали ні про гроші, ні довідки на виїзд, ні про плани, ні про роботу. Просто забрали паспорти і видали доки.
19.04 - після півночі ми прилетіли до Ванкувера. Сім'ю, яка нас прийняла на певний час, ми знайшли на ukrainetakeshelter.com
По приїзду:
-купила мобільну картку
-отримала SIN (жива черга)
-відкрила рахунок в банку CIBC (через апойнмент)
-оформила MSP онлайн
-оформила онлайн компаскард для проїзду в автобусі
-шукаю квартиру (це прям важко, бо ніхто не хоче брати без рекомендаційних листів та кредитної історії)
-шукаю клієнтів (я фотограф, а отже не потребую підтвердження атестатів і т.д. Роботи говорять самі за себе)
-дітей в школу ще не давала, планую після того, як знайдем житло.
Моя основна порада - зразу починайте говорити англійською, використовуйте будь-яку можливість поговорити. Не залишайтеся в компанії укр/росмовних. Ви вдосконалюватиметесь з кожною наступною розмовою. Кращі знання - краща робота, зарплата, дохід, а отже умови, в яких ви будете тут жити!