Український Монреаль
-
Цікавий момент з робочого дня. Проводжу курс англійської для українців ( безкоштовний) . Граматику при потребі пояснюю українською. Сьогодні одна female ( російськомовна) просто так, щиро, по домашньому возмущалася що вона не розуміє що таке підмет, прикметник, дієслово і т.д. і попросила перекладать такі слова російською…На мою пораду використовувати гугл перекладач для перекладу з українською на російську сказала що їй важко користуватись тут чотирма мовами. На моє запитання типу а мені не важко пояснювать матеріал трьома мовами, знову так щиро, по домашньому возмущалася що мені і сказать нічого такого не можна… Нема слів, одні емоції 🙄 Ще додам: наш вчитель французької вивчає Тільки декілька місяців українську і вже багато чого може сказать…
-
В мене таке саме, тільки знайомі дали надувного матроса, було трохи легше, але все рівно облаштовувати було нелегко, а тут сім'я, 6 чоловік, там треба врази більше всього... тому власне і написав, людей багато, хтось щось полюбому бачив або чув))) класно коли є велике комюніті))))
-
В Квебеці ніби всі вчать французьку. Ну наші знайому вчать французьку з поясненням французькою 🥹
-
Не дуже зрозуміла що ви хотіли цим сказать, але Франсизасьйо розрахований на більше року, а коли курс короткий , то граматику краще пояснювать з використанням мови учнів. Наприклад, в державну школу тут мене без знання французької не візьмуть. В Квебеці зовсім незайвим є і знання англійської.
-
Там за копійки купите все що потрібно
-
Дуже вдячний)))
-
Добрий день, підскажіть, щоб цю форму Рамк відправляти, потрібно зверху на конверті свої данні писати?
-
Канадський звичай здавати житло без меблiв. Меблi можна купити дешево секондхенд на Facebook marketplace, Kijiji, дещо у секондхенд магазинах Village des Valeurs, Renaissance, Salvation Army, Matelas Forest (матраци), але бiльшiсть меблiв заборонено возити суспiльним транспортом, тому будете платити за таксi, там може 30-60 доларiв чи 100 за мініван, залежно вiд локацiй де купили та де живете. Ну й IKEA, там теж є свій секондхенд відділ, а доставка з Ікеї 50 баксів. Також, є доставка від українців, наприклад facebook. com/rita.kiriunova/ або facebook. com/vladimir.shpitser.7
-
Зато цікаво))))
-
Надувний матрос то суворо😂
-
а я з Аліекспресу беру в 2-3 рази дешевше, доставка за 5-15 днів
-
Юля, такі прикрості трапляються скрізь, я в Варшаві біженці з купою котів знайшла безкоштовну квартиру, домовились, та приходить і каже що її коти не будуть жити в такій не гарній квартирі і пішла. Дівчата в Едмонтоні в - 30° волонтерили на складі тягали меблі і матраси, безкоштовно роздавали, приходять такі фемалі і кажуть фу, не нове?! Приїхав мужик в Ванкувер, заселився в безкоштовний готель і поливає в телеграм - групах уряд що навіть нема в аеропорті для него переліку безкоштовних шелтерів з телефонами та годинами праці! Скрізь безліч людей які не цінують нічого, обезцінюють чуже і шокуть всіх такою поведінкою. Найчастіше питання зараз як податися на допомогу провінції маючи на рахунку 8 тисяч...
-
Я в шоці від перерахованих прикладів… Так, на жаль я теж зустрічала подібні випадки
-
Цікаво чим той мужик у Ванкувері буде возмущатись далі коли прийде час виселятись з безкоштовного готелю… Напевне що люди не стають в чергу щоб надати йому безкоштовну квартиру чи кімнату в місті, де і не всі Канадці можуть дозволить собі жить…