Ну "дуже хибне" чи "не дуже" вирішувати справа особиста.
Якщо коротко, то:
1) Нашій українській спільноті має бути соромно, що на протестах під рф-шним консульством зазвичай збирається більше квебекуа ніж українців. Кого це провина - питання дискусійне. Тим не менш, моє улюблене укр прислів'я "Назвався горщиком - лізь у піч!", тому в ситуації, коли в нас є організації, які самі себе позиціонують як "представництво усіх українців", яке, на їхню ж думку, виступає від імені всіх українців, проживаючих в Канаді, то значить вони повинні виконувати свою функцію не раз чи два в рік, а систематично. Якщо не виходить, то не треба претендувати на монополію й виступати" від імені всіх українців" й людям з інших організацій або "вовкам-одинакам" ще вказувати які акції проводити, а які ні. Їм такого права ніхто не надавав.
Щодо вашого конфлікту - я, як стороння особа, зрозуміло що не можу знати всіх об'єктивних подробиць. Але в ситуації війни, це й немає ключового сенсу. Наразі нам всім потрібно твердо показувати свою політичну позицію на загал, вважаю очевидним , що в плані проведення протестних акцій - повинна бути взаємодопомога, або хоча б відсутність підкидання палок в колеса один одному. Й хоч би в цьому можна об'єднати зусилля. Навколо єдиного ворога. Й це не пафосні речі, бо у вихідні, коли приходить декілька людей під консульство, то питання де всі ті десятки тисяч українців в Монреалі? Потрапили в Канаду й вже про те, що вони українці забули?? Але то таке.. кожному своє.
Й тут думаю, у людей, які мають ресурс в майже 5к підписників й в тих, хто має поки пару сотень - можливості зовсім іншого масштабу (хоча це не знімає відповідальності й з інших малочисельних груп) . Цей ресурс варто направляти на загальне благо. Бо якщо навіть 5 % учасників такої групи долучиться сьогодні до протесту, то це вже буде натовп з 250 людей під консульством, а це зовсім інша картинка, ніж коли два тижні назад нас було біля 20, де половина квебекуа. Яким місцевим ЗМІ це буде цікаво?
Тим паче, ніхто не забороняє робити паралельні акції, місця біля консульства вистачить всім, але "офіційними структурами" чомусь вони досить рідко організовуються.
2) Щодо "суцільного волонтерства" - не буде остаточно стверджувати, але дуже схоже на казочку певного пулу наших українських го-шників, які наче н'ічого не заробляють, але ніде більше не працюючи, мають суттєві статки. Щось підозріло, яким чином?
Я сильно сумніваюся, що люди, які "днями волонтерять" мають такі статки в досить дорогій країні, щоб навіть при великому бажанні все це робити без деяких профітів для себе. Ну прям сильно сумніваюся.
Тим паче від багатьох людей, які тут вже живуть роками й мали досвід "співпраці" з деякими офіційними організаціями не раз чув про непрозоре розпорядження грантовими коштами. Звичайно це лише можуть бути слова, але ще раз, щоб "днями волонтерити" в Канаді - треба мати досить значний капітал, який навряд є в усіх цих людей. Тому одна історія - волонтерити десь після робити, коли є на те час, інша на фуллтаймі й жити в Канаді, певно, харчуючись "святим духом".
П. С. Сорь, намагався коротко.