В Квебеку Міністерство Іміграції має курси францизасьона. Вони зі стипендією.
Є 3 варіанти :
1. Фул тайм ;
2. Парт тайм;
3. Онлайн.
Щоб записатись на фул тайм, вам потрібно зареєструватись на сайті. Тут є більш детально про реєстрацію👉
www.quebec.ca/en/education/learn-french
www.form.services.micc.gouv.qc.ca/dacf/faces/faces/pages/csq.jspx?lang=en реєстрація коду авторизації
www.form.services.micc.gouv.qc.ca/dossierClient/faces/pages/creerProfilConsultationCodeAutorisation1.jspx реєстрація з кодом авторизації
В кінці реєстрації вам прийде 2 листа. В одному з них буде пдф файл з адресою і інформацією. Вам потрібно відправити цей лист на адресу , яка вказана разом з сіном і ворк пермітом.
Все. Тепер чекайте. Зазвичай, з вами зв’язуються через пошту і вказують коли і де саме в вас будуть курси.
Також, там буде написана інформація з приводу стипендії. В основному чекають 2-3 місяці на курси.
Стипендія. 208 дол кожну неділю +100 на транспорт.
Як я можу отримати гроші? Вам прийде чек на вашу адресу , яку ви вказували при реєстрації. Якщо ви переїхали - повідомте про це адміністрасьйон ваших курсів. Чек ви можете сфотографувати і підгрузити в додатку, або зробити все через віділення вашого банку.
Чи можна пропускати курси?
Ні. 15год пропуску попередження. 20год попередження. І 30 год вас виганяють.
Чи можна запізнюватись ?
Не більше 15хв, інакше вліплять пропуск.
Де проходять курси?
Все індивідуально: в когось в колледжі , в когось в університеті. Ви не можете знати, куди вас відправлять.
А чи зможу я вивчити з 0 знань французької ?
Так, бо ці курси спеціально зроблені для вас аби ви вчили нову мову. Якшо сидіти і втикати , то наврядчи у вас шось відкладеться. Якшо писати,читати і говорити - то все вийде.