Український Монреаль
-
Ну це так. Але це боротьба з вітряками за надуманим приводом
-
Читайте закони. В нас пів компанії в штатах/онтаріо/атлантиці
-
Не я не про вас,я загалом,що вони боряться з англійською, як тільки можуть)
-
Мій приклад буквально декількох днів: 1. Дзвонила в держструктуру, обрала спілкування англійською в меню. Дівчина в результаті не змогла нічого пояснити англійською, вона говорила французькою, а я на суміші двох мов. 2. Ходили в боулінг. Адміністраторка щось намагалася відповідати англійською, але в результаті попросила перейти на франц, що ми і зробили. 3. В костко працівник навіть не зрозумів питання англ, говорили французькою. Тому мову вчити треба не тільки для роботи, а й просто для життя. Особливо коли виїжджаєш за Монреаль. Ну і з поваги до провінції, в яку ви приїхали.
-
Я просто спостерігаю,і бачу,що ми як в Україні намагалися противитися нормам і правилам, так і тут,і це від глобального до побутового рівня,є встановлений не нами порядок і треба його дотримуватися,бо ми,як би жорстоко це не звучало тут ніхто,і що для них добре, шо продуктивно,не нам вирішувати, принаймні на цьому етапі)
-
Я як платник податків в демократичній країні маю право вільного голосу та вибору, що захищені діючим законодавством і не залежать від мого статусу в країні. Без емігрантів не було б ні штатів ні Канади, можливо було б щось краще, але маємо що маємо і ми також частина цієї країни.
-
В Квебеку в основному школи на французькій мові Англійська йде як друга Є також англомовні школи, куди ви можете влаштувати дітей при бажанні, але …. Якщо ви плануєте залишатися з сім’єю в Квебеку і отримувати тут PR , то ваші діти обов’язково мають вчитися в франкомовних школах В англомовних ваших дітей акцентують тоді, коли ви підтверджуєте ваше тимчасове знаходження на території Квебеку як іноземець
-
А те що шматочок країни міняє умови по ходу ?
-
А от це цікавий кейс. Більшість франкофони - так. Але от як рахувати то цікавий кейс
-
Ну як мінімум я за себе. І за оточення. І ніхто не розуміє нафіга сходи прикрили всі моменти англофонам. При тому що мають механізми в тому ж пілоті - дають пр і дають контракт на інтеграцію.