Український Монреаль
-
Насправді вам не обов'язково одразу йти працювати на повний день. Можна отримувати допомогу по безробіттю від Квебеку, за вивчення французької мови на курсах отримувати стипендію і підробляти по можливості. А десь через рік, коли освоїте мову, можна вже і роботу на повний день шукати. Ще тут є різні професійні курси на французькій мові. Потім на них можна піти. За них теж стипендію платять.
-
Ви трошки забули додати важливе слово «або». Або допомога або стипендія або виплата на пошук роботи/стипендія за навчання в сежепах
-
Так. Але їжу можна взяти у фудбанках, необхідні речі на гуманітарках, можна знімати не окрему квартиру а кімнату і зосередитися на вивченні французької. А потім двері почнуть відчинятися.
-
Це так, але меседжі як попередній можуть вводити в оману. І ще сильно залежить від сімейного стану - такі варіанти добре працюють якщо людина одна. Родини то вде інший кейс
-
Walmart. IGA .maxi. metro
-
Без знання мови у будь-якій країні важко. Я тут одна з дитиною і навіть без знання мови мені тут не важче, ніж було в Україні, а десь навіть легше.
-
Та зараз я на кімнату бачив вже ціни 700-850 600 це зовсім мінімум
-
Ну і чим краще жити на стипендію 800 дол одна з дитиною? Це ж навіть як кімнату мати за 500-600 неможливо(
-
Спочатку отримували допомогу на сім'ю - 1120, вистачало і на житло і на життя. Тепер знайшла підробіток і переходжу з допомоги на стипендію. В Україні я не могла навіть піти у відпустку більше ніж на тиждень. Коли влітку треба було брати два тижні, щоб вивезти дитину на море, то було дуже складно. Я там бухгалтером працювала. А про те, щоб взагалі не працювати декілька місяців, про це навіть мови не могло бути. А тут ми провели прекрасне літо разом в очікуванні франсізасьона. Хай не на морі, але біля безкоштовного басейну.
-
Револют це фуууу.
-
Ви тут не підете у відпустку на декілька місяців. Те, що ви чекали на францізасьон, немає жодного відношення до власне роботи. Стандартна відпустка тут два тижні, три тижні вже як бонус від працедавця, а чотири тижні - це щось вау. Тут нічим не краще від України в цьому плані.
-
Коротше кажучи, хто хоче дізнатися, як недорого прожити перший час в Монреалі - звертайтеся в особисті, проведу майстер-клас.
-
Жити на велфер тут це не є добре. Франсе закінчиться але маючі тількі його карʼєру не побудуєш. Особливо молодняку. У мене є досить обгрунтована підозра що всі хто сидять весь час на велфері/стипендії поїде в Україну як людина що не інтегрувалась(особиста думка але всеж) Тут своїх вистачає таких
-
Неправда, я спеціально пішла на франсізасьон на фул тайм, щоб швидше інтегруватися.