Я скопіювала та переклала цей лист :
Вітаю , пані Ламико
Сподіваюся, у вас все добре і ви гарно провели святковий сезон. Бажаю вам щасливого 2024 року, наповненого прекрасними речами. Я був у відпустці, тому я затримався з відповіддю. Ось деякі з моїх відповідей на ваші запитання щодо вашого дозволу на роботу:
Віза – це проїзний документ/дозвіл, який дозволяє вам в’їжджати та виїжджати з Канади. Дозвіл на роботу дозволяє працювати в Канаді; це певним чином ваш вид на проживання.
У вашому випадку ваш дозвіл на роботу закінчується 05/11/2025, тому ви повинні припинити роботу та покинути Канаду в цей день, як зазвичай. Але оскільки у вас є гостьова віза, дійсна до 2029 року, ви можете залишитися в Канаді після закінчення терміну дії дозволу на роботу в 2025 році, але БЕЗ РОБОТИ. Тоді ви матимете статус ВІДВІДУВАЧ. Щодо поновлення вашого дозволу на роботу, я не впевнений, чи можете ви продовжити його на інший період після закінчення терміну дії (для перевірки в IRCC). Однак ви можете подати заявку на отримання закритого дозволу на роботу, пов’язаного з конкретним роботодавцем. Вам потрібно буде знайти роботодавця, який погодиться зробити необхідні кроки за вас. Ви також можете подати заявку на певні програми постійного відбору, якщо ви відповідаєте умовам: наприклад, звичайна програма для кваліфікованих працівників (PRTQ), програма досвіду Квебеку (PEQ) або пілотна програма залежно від вашої сфери роботи (охорона здоров’я, харчування, AI тощо) можна розглянути. Важливо подати заявку на участь у цих програмах із дійсним статусом, тому до закінчення терміну дії дозволу на роботу