Український Монреаль
-
Саме головне тут щоб здати екзамен, це змінити філософію лікування. На зуби тут дивляться в останню чергу. Спочатку треба зробити оцінку скронево-нижньощелепного суглобу, потім оцінити рівень кістки, синус, зробити оцінку рівня ясен, мʼяких тканин, оклюзії, а вже потім дивляться на зуби та карієс. Тут не ставлять брекети, якщо пацієнт спочатку не пролікував суглоб, ясна, мʼякі тканини. Не ставлять імпланти, коронки та вініри, якщо теж спочатку не змінили оклюзію та пролікували ясна. Якщо прийти на екзамені вибирати процес лікування як в Україні, що прийшов пацієнт - одразу лікуємо тільки карієс, без того щоб оцінити стан суглобів, кістки та ясен та спочатку їх пролікувати, то екзамен одразу не здано, тому що протоколи лікування це десь половина питань. Тому підтвердити диплом доволі просто і реально, але треба вивчити місцеву філософію ставлення до здоров’я зубів, місцеві ліки, протоколи. Просто купивши базові книжки, по яким навчаються місцеві студенти.
-
+ це найлегша частина, але також вивчити: - місцеву систему класифікації здоров’я пацієнта за ASA - останню класифікацію здоров’я ясен - систему класифікації карієсу ICDAS - класифікацію оклюзії за Angles - і в Канаді використовують номенклатуру FDI, не американську universal
-
На сайті, доречі, є приклади питань з минулих років. Можна подивитися на які теми питають, щоб знати що вчити. Більшість питань це інформація гіпотетичного пацієнта і треба коректно поставити діагноз, наприклад Stage II, grade B періодонтоз. Потім питання: а який тип рентгену тоді виписати такому пацієнтові, які подальші кроки лікування?
-
Дивлячісь що. Деякі може виписати фармацевт
-
Більшість. Крім базових парацетамолу/ібупрофену і тд
-
Їм треба дитячих грошей дочекатися. Тоді весь бюджет збалансується
-
maps.app.goo.gl/xptdjjkFLLptZCcb9