Ніколи не думав, що напишу таке, проте сьогодні о 12:00 біля консуляту росії опівдні було 7 людей включаючи мене (тут без наїзду на інших українців, бо все зрозуміло понеділок, 12:00 робота/франсе, добре, що збираємось ще сьогодні о 17:30). Так от, з тих 7 двоє українців я і ще один пан, одна росіянка, яка живе тут років 20+ і приїхала сюди підлітком, пан представник city council що щоденно виходить, та решта кебекуа. Ця росіянка сказала одразу, що їй прикро, що вона там народилась і жила, і аби нікого не тригерити перейшла на англійську. І вона чисто співала гімн, майже без акценту. Це повідомлення точно не про те, що слід з москальської громади вишукувати адекватів - ні. Просто з 7 людей, вона теж була, аби висловити свою позицію. Я не вдячний москалям «опозиціонерам», бо вони ніколи нічого не роблять. Проте вдячний цій панянці, за приділений час та позицію. Персонально. Сподіваюсь що сьогодні на площі Жака Картьє, буде набагато більше людей. Якщо в цей час вільні від роботи/франсе доєднайтесь будь ласка!