📖 Українська поличка у Головній бібліотеці Квебеку BANQ - ціль її - українські книжки для дітей, дати змогу маленьким дітям закордоном читати паперові книжки рідною мовою. Тому там більше саме дитячих книжок. 👧 Зараз десь 100 книжок можна узяти (згідно за даними каталогу).
📕 Якщо бажаєте якусь книжку, тоді забронюйте її, і тоді ви її отримаєте за 2-3 тижні. Якщо книжка не заброньована, то читач може продовжувати термін її читання 5 разів, аж до 3х місяців. А коли заброньована, тоді повинен її повернути.
📚 Якщо люди книжки не повертають, вони сплачують вартість книги (укр книги дорогі, так як їх замовляють з України - десь 50-100$, і також блокують читацький квиток і більше ти не можеш узяти книжки, поки не повернеш книжку або не сплатиш її вартість. Якщо не повертати книжки, навіщо тоді записуватися у бібліотеку, якщо ти втратиш до неї доступ. 🤷♀️
📙 Якщо бажаєте сучасну українську художню літературу почитати, то такі книжки є у електрону форматі у BAnQ, чи у бібліотеці УНО. Я там була минулої неділі, і таких книг десь 30-40 на поличка стояло. Але знову, бібліотека більш дитяча, то там багато дитячих книжок.
📗 Дорослу художню література я купую на сайтах українських книгарень (і українським книгарням допомога, і мені зручніше)
📘 Якщо немає книжок, треба радіти, що українці беруть книжки та читають (я вже 10 книжку беру у BAnQ і повертаю), а не звинувачувати їх. Для того, що поличка існувала - потрібно, щоб був обіг книг.
Ось так
Приємного читання 📖