Український Монреаль
-
Якби мали зробити, вже щось зробили б. Вже декілька разів публічно висловлювалися що ʼпоки війна, нікого виганяти не будемʼ. Ні про яку програму мови ніколи не було.
-
Не завжди. Все індивідуально. Ми приїхали в 2024 в березні. З непоганою англійською та бажанням вивчити мову. Ціни на квартири були не меньше 1500$ в районах де є метро і транспорт. Машини і прав у нас немає тому віддалені райони нам не підходили.5 місяців без успішно шукали роботу. Чоловіку вдалося знайти роботу на складах але місяць попрацював контракт закінчився до найкращих часів. На 5 місяці від стресу через Гугл перекладач вдалося влаштуватися в Ренесанс на формасьйон. На кредитних картках було уже 50 останніх долларів. Провенційну допомога не покривала навіть оренду. За яку попросили депозит за два останні місяці, через що залишилися без грошей майже. Закінчила формасьйон дві неділі назад. Прокачай франсе. І без роботи. Чому? Тому що або немає робочих місць, або треба франсе фіабль. Я не проти але за 17$ баксів бути філологом професіоналом ви мене вибачте. Тому і велике бажання послати все і поїхати. Бо коли тобі кажуть інтерв'ю супер і готові взяти, але голова відділу саже, що франсе треба фіабль то хочеться тільки поїхати подалі. Десь інде хоч не треба в цьому бути ідеальним.
-
Якщо ви про студії, то і раніше за такою ціною можна було знайти. Але їх все одно не можна назвати пристойним житлом, на фото просто як правило все виглядає краще ніж воно є в реалі. Я в 2022 році зняла двохбедрум за 975, зараз це 1100, так до цих пір і не можу вибратись з неї, навіть вже працюючи фул тайм бо зарплата не дозволяє
-
А чоловік запрошення на франсізасьон тільки ось в лютому отримав. Мою справу міфі мабуть зовсім закрили.
-
Не на всіх роботах вимагають фіябль франсе. Але про пошук роботи розумію, в самої було таких три насичених місяці, а зараз працюю за 19.10 , почала з 18.50. поки не знайду з кращою зарплатою. Але првірте в інших провінціях будуть інші проблеми крім французької.
-
Ну, в перші пів року куает брали всюди. Останній вагон, можна сказати, отримує залишки. Хтось спаплюжив українців як працівників. Тому все індивідуально. Французька на францизасьйоні то як клуб поговорити, радив би брати репетитора. Головне з Україною час узгодити і ціна нормальна.
-
Звичайно там теж є такі зарплати... Люди думають що якщо такі міста то всі зарплати там високі...
-
Мабуть до них дійшло що їм вигідніше давати пр за економічними програмами. Але тоді для чого ту робили щоб потім урізати...
-
На курси французької так довго чекали??
-
Та і з куает вони перегнули, бо не секрет, що фіктивних багато приїхало. А так, можна причепитися, як нам здається, до дрібниці. Думаю, відсотків 40 відсіють, якщо не більше. Хоча, якщо працюєш або хтось тебе утримує, то проблем не має бути. Аби ніяких велферів