Український Монреаль
-
Мені він норм, краще будь кого. Хоч я не голосувала в ті вибори.
-
Та тоді ж був Байден ще.
-
Тому, ми повинні бути сильні і незалежні і товаришувати з тими, хто нас підтримає завжди.
-
В результаті ми не маємо а ні ядерки а ні НАТО І наскільки я пам'ятаю то Кравчук пішов на умови певні Росії
-
На початку 1990-х років Україна володіла третім за величиною ядерним арсеналом у світі, успадкованим від СРСР. У цей період США пропонували Україні співпрацю, яка передбачала поступове ядерне роззброєння з кінцевою метою вступу до НАТО. Однак у вересні 1993 року в Ялті були підписані угоди між Україною та Росією, за якими Україна погоджувалася передати всі ядерні боєголовки Росії в обмін на ядерне паливо для своїх АЕС вартістю приблизно 980 мільйонів доларів. Юрій Костенко, колишній міністр ядерної безпеки України, зазначав, що вартість високозбагаченого урану і плутонію в українських боєголовках оцінювалася приблизно в 100 мільярдів доларів. Він рекомендував вимагати від Росії щонайменше 10 мільярдів доларів компенсації за тактичну ядерну зброю. Однак президент Леонід Кравчук вважав такі вимоги нереалістичними, відповідаючи: «Ти що, здурів? Хто нам такі гроші дасть?» Таким чином, замість поступового роззброєння з перспективою вступу до НАТО, Україна обрала шлях швидкої передачі ядерної зброї Росії в обмін на матеріальні компенсації, які були значно меншими за потенційну вартість ядерного арсеналу.
-
Та нормально ж Порошенко торгував з рашкою і казав це не я. Потім зливав все в офшори, а народу казав - виходьте з темряви, сплачуйте податки. Янукович, то взагалі ручна тваринка Кремля.
-
Знайдіть стрім на "Історія без міфів" про цей момент, там по-іншому не виходило. Рейган би не визнав незалежність України. Якось так, якщо коротко.
-
Відповідальності це з усіх підписантів гарантів не снімає
-
Якась незнайома країна з ядеркою.
-
Рахуйте Україну ніхто не знав тоді.
-
Кучма тож "червоний директор"
-
Там все було в рази складніше, там і торги за Крим , і за ресурси, і за багато чого, і техніку і інше
-
Оце його і Кучму я ненавиджу більше Януковича, напевно. Кравчук же "комуніст з ОПГ"))