Український Монреаль
-
Я не влізаю звичайно у срачі, але то не правда. Я з Донецьку, Петровський район. Ми на лінії розмежування постійно були і є, 14-15 було дуже сильно, потім легше, але в наш район час від часу прилітало по мирним жителям (область та віддалені райони, як мій). Там багато мирних людей загинуло за весь цей час. Зараз звісно ще гірше, ніж у 14му.
-
с т о р і ч ч я б і ж е н ц і в — Всe складається з атомів, навіть НАТО, вся ООН та інші організації. — Чи вони дочeкаються на розплату, братe? — Дочeкаються ро́зпаду. — Слава нації! У кав'ярні гортаю важку книжeнцію. Наша вулиця щe нe бачила ці обличчя. — Двадцять пeршe сторіччя — сторіччя біжeнців, вигнанців і мігрантів. Сумнe сторіччя. Чeрeз стіл читають «Упанішади», за сусіднім — спілкуються по-сирійськи. — Бог нам дав війну, щоби нас змішати, щоби ми дізнались про справжню дійсність. — Щоб жили ми нeначe в одном будинку? — Цe здіймається знов Вавилонська вeжа. — Ти ж хотів побачити морe, синку? Післязавтра дістанeмось узбeрeжжя. Ті привітні люди з ООН чи НАТО обіцяли нам прихисток по казармах. — Що ми маємо спільного з ними, тату? — Всe складається з атомів, я ж казав вам. Текст: Павло Вишебаба
-
Як шо? Фотографувала чергу за білизною і порівнювала її з кількістю людей на мітингу. А ще слухала чи не порушують українці правила чату і чи не спілкуються недайбоже російською.😠 Людина дуже відповідально поставилася до завдання доречі!☝️ Дві години слідкувала, щоб нам дати повну відповідь - хто, скільки і що саме. (Постільна білизна то було в якості винагороди за проведену роботу. Не просто ж так так довго в черзі засуджувати моральне падіння новоприбулих українців!)
-
Допомога, яку дає держава (750 доларів) не оподаткується. Це мінімум. Податок платили канадці тільки з 2000 допомоги за місяць, які отримували в пандемію. Там за рік вийшло більше, ніж сума, яка не оподатковується (24 тисячі). Тому за результатами року з них знімали податок. Дуже сумнівно, що українці, які після отримання допомоги знайдуть роботу, до кінця року зароблять так багато, щоб аж доплачувати державі податок.
-
Ну якщо весь рiк не працювати, то не заберуть, але як так жити
-
Вiн у податках переплатить