Український Монреаль
-
Погоджуюсь. Якщо не було чіткого плану іміграції, то краще було їхати в більш заможні Швейцарію або Нідерланди, щось інше ніж Канаду обрав би. Бляха, в Ліхтнештейні або Люксембурзі на біженство подався би :)
-
Ти все правильно кажеш) Дійсно варто всім зрозуміти, що Квебек досить склала в плані іміграції провінція, що три роки швидко минуть, що багато складнощів буде. Що всі можливі і неможливі кроки допомоги українцям вже зроблені і далі тільки самим через ці складнощі і якихось спрощень скоріш за все не буде. Я не дуже розумію причому тут загрозу смерті згадали, адже вона минула вже тоді коли виїхали люди до Європи і далі Канада це усвідомлений вибір людей.
-
Для мене тригером іміграції була смерть близької людини і розуміння того, що в Україні багато чого будувалося "на піску". І "ціна життя" в Україні була дуже низька - не було захисту від правоохоронців і судів. Україна з тих часів змінилася в кращий бік, але зараз зовнішня сила знов намагається зруйнувати позитивні зміни в ній. Я добре розумію і вашу мотивацію. Це вже пряма небезпека життю.
-
Я їхав до Канади тому що мені англомовний світ був цікавий ще зі школи. А Квебек був обраний як цікаве місце в англомовній Північній Америці, щоб залишатися нібито "за кордоном" порівняно з англомовною, де все розумієш на 100%, Канадою або США. Ірраціональна логіка, але кажу як є :) Не всі рішення в житті бувають зрозумілими і логічними навіть для самого себе :)
-
Та в нас на рік 400к іммігрантів, українці то крапля в морі.
-