Врахуйте ще такі пункти, коли будете вибирати:
Тут в Монреалі дійсно дуже хороша підтримка і допомога новоприбулим. То дуже важливо перший час, потім ви станете на ноги і вже не так важливо буде.
Я точно не знаю, але підозрюю що в Манітобі має бути теж хороша підтримка. Поки я чув тільки за Манітобу, що там наша діаспора пролобіювала, щоб водійські права міняли зразу без екзаменів. Більше ні в одній провінції такого не чув. Там сильна діаспора.
Тут в Монреалі дійсно садки дешевші, ніж в Торонто(для прикладу). Можна найти взагалі по 8 доларів на день, але мої знайомі стояли в черзі більше РОКУ на такий садок. І казали, що ціна відповідає якості... Не знаю, чи то їм так не повезло, чи шо. А якщо порівнювати звичайну ціну садку Монреалю і Вінніпегу, то не знаю, чи сильно будуть відрізнятися. В Монреалі я плачу 1000 на місяць і мені вернуть з того якусь частину. Ще не знаю скільки.
Ще в Квебеці не просто і не швидко отримати ПР. Також почитайте про Quebec Bill 9 і скільки людей постраждало.
Знаю, що в Манітобі є навіть провінційна програма зі слабкими вимогами до англійської... Але треба розбиратися які там інші вимоги.
Тому добре розберіться. Бо мені здається, що ви замість критеріїв порівнюєте красу міст :)
Якщо вам не сподобається, де живете, то через якийсь час можна і переїхати. Особливо, якщо вже є ПР. :)