Український Монреаль
-
Ой, Остапчику, дозволь не погодитись з тобою. Як учень, в минулому, досить "гімняної" школи, я багато років тому зрозумів, що від школи багато залежить. Приватна школа теж дуже відрізняється від публічної. Вчитель в публічній хоче щоб його менше чипали і він менш підконтрольний, не розумієш освіту дитини. Може не бути домашки і ніяк на це вплинути або перевірити. Ми це все відчули коли дитина змінила публічну школу на приватну.
-
1. Priveeeeet Romchik ❤ 2. Z dnem narodzhennia Liliusik! Rosti velika i ne bud dika!🙃 3. Na raxunok shkil.. chestno...vsi tsi "reitingi" do odnogo mistsia.. Ya tut z 12ti rokiv i buv v dvox shkolax, "ghetto" (Calixa-Lavallee, Montreal Nord) i v privatnii (College Francais, Fairmount, Plateau). Plusi i minusi vsiudi ie.. ale sho tam i tam ie sho zgadati, tilki tomu sho diti pidut v shkolu skazhem v top10..ne fakt sho bilshe vivchat nizh ti sho pidut v shkolu na 300 mistsi. Vchiteliv 💩 v pruvatnix shkolax tozhe xvatae. Bagato znayomix xodili v shkoli tak skazati "ghetto" i zara 👍 liudmi stali i roboti norm maut.
-
В TMR і Westmount важко знайти житло в оренду. Китайці це все розуміють і роблять велику конкуренцію також.
-
Друга така сильна школа, але щось проблема з сайтом в них, оця: ecole-internationale.cssdm.gouv.qc.ca/ Та сама історія, тільки це місто Westmount, теж анклав на карті Монреалю
-
Перший приклад - школа в TMR - town of Mont-Royal. TMR - це таке місто в місті, як Ватікан в Римі або Монако в Франції, де свої закони і правила. Між іншим, їм довгий час керувала українка Віра Данилюк (R.I.P.) Там є гарна школа з високим рейтингом, для вступу в яку треба мати доказ помешкання в TMR. Прочитайте або перекладіть умови вступу в цю школу: www.ecolesecondairemontroyal.ca/inscriptions-du-primaire-au-secondaire/
-
ОК. Є ще такий нюанс як публічні та приватні школи. Може ви звернули увагу в рейтінгу, деякі школи є private. Це означає, що там треба платити за навчання від 5 до 15 тисяч. В той самий час деякі публічні, безкоштовні secondaire школи теж на високому місці в цьому рейтингу, тому деякі батьки намагються поселитися в районі, звідки можна безкоштовно попасти в таку школу. Вам про таке розповісти? Бо я лише два приклади можу навести
-
Зрозуміло. Син буде не в захваті від екзамену через рік навчання.😂 Підкажіть, ще знаю, що рівень благополучності району залежить від якості шкіл. Хороша школа=кращий район. Чи можна десь знайти інформацію про школу, щоб вибрати якусь школу/ли і від цього відштовхуватися в пошуках житла в цих районах.
-
ОК, супер! На цьому етапі, primaire, вибір школи найбільше буде залежати від вашої адреси. Дітям нададуть місця в найближчій до вас школі (за деякими винятками). Коли дитина буде в шостому класі "прімер", він може скласти вступні екзамени в декілька "секондерів". Якщо всі secondaire приймуть - зможете обрати найкращій для вас. Тобто в шостому класі, це коли дитині 11-12 років, на нього очикує перший серйозний екзамен в його житті.
-
Дітям 7 і 10 років
-
Оксана, ці рейтінги, що ви дивилися, стосуються другого етапу шкільної освіти, так званий secondaire. Квебецька школа - це 6 років primaire і 5 років secondaire. Скільки років вашій дитині/дітям? На вашому прикладі спробую пояснити, на що звертати увагу.
-
Я читала про влаштування шкільної/дошкільної системи в Канаді в цілому. Але про специфіку квебекської освіти незнаю. Буду вдячна за пояснення
-
З днем народження, Зайка-Водолійка! :) Ліля, нехай твої світлі бажання завжди виконуються! А також здоров'ячка тобі бажаю, добробуту і щастя! 🥳
-
А ви вже розумієте квебецьку шкільну систему освіти чи треба її трохи пояснити?
-
Привіт. Мене звуть Ліля. Сьогодні мені 26 років. Народилася в Одесі, приїхала сюди у 12 років. Закінчила кулінарний університет, зараз навчаюсь на механіка.
-
Дякую за уточнення
-
Та вже другим разом
-
Бухати будем
-
Привіт, сонце.