Український Монреаль
-
Як я вас розумію! Я сама ось так одного разу не отплатила проїзд, бо мала тільки готівку, якою купити квиток в самому транспорті неможливо. Грошей на карті не було, тільки готівка, ну от і віддала я контролеру 160 гривень за проїзд. Типу, купити квиток готівкою не можна, а от оплатити штраф і отримати квитанцію-чек - будь-ласка.
-
Та ну це не Жуляни як ви В Польщі те саме Є білетомат в середині Але ще на дорозі до нього тебе може перехопити контролер і все штраф
-
Опечатка відбулась))
-
На власному досвіді відчула «шляхетність» громадського транспорту Києва. Минулого року на початку лютого прилетіла до Києва, в Жуляни. Не була там багато років. Треба було декілька зупинок доїхати до Південного вокзалу. Подруга порадила їхати на тролейбусі номер 9, зупинка біля аеропорту. Підходить тролейбус, ми з дитиною сіли. Дивлюсь як платити. На валідаторах немає позначки pay pass. Підходжу до водія, у нього табличка- не турбувати. Спитала хлопців - вони кажуть- та не плати, ти шо дурна. Спитала дівчаток- вони кажуть, що треба завантажити застосунок, там купити квиток та просканувати його у валідаторі. Добре, дві хвилини - все готово, наступна зупинка, я з квитком підходжу до валідатора, у мене перед носом контролер припиняє сесію та на весь тролейбус каже - контроль на лінії. Я така наївна, кажу їй - а що мені роботи. А вона каже - платити штраф 160 грн. Кажу, що не маю готівки, чекаю що вона на це скаже. А вона така - можна на картку переказ зробити. Я сміюся, кажу, що це за дурня така. І вона розповіла, що пасажири сплачують штраф, вона видає квитанцію (сумнівів щодо чинності не було) потім вона зі своєї картки знімає, приносить у бухгалтерію та звітує. Я запитала, чому ж такі складноші, щоб заплатити за проїзд, чому не можна прикласти картку…Уявіть- турист прилетів, з Європи наприклад, там часто є громадський транспорт з аеропорту, сідає, поки зрозуміє як воно працює, то вже і контролер штрафувати прийде. Мені здається, що вони і долярами брали. Я заплатила ті 160 гривень, контролер дала мені квитанцію, вона ще тих хлопців, що мені пропонували не платити, теж оформила. А потім вже інша людина мені розповіла, що ця схема з Жулянами працює давно. І приносить нормальний дохід.
-
Ні, звичайно
-
Ви напевне ще раніше зняли. В мене виявився обман. Попросили до огляду квартири внести секюріті депозит в розмірі місячноі плати цікавим способом. Ось і мене настиг кошмар пошуку квартири. Особливо коли зараз ще не працюю. Хоча стипендію на курсах отримую, але вони будуть ще тільки місяць, тобто дохід не постійний
-
Arrima шукає.
-
В нас хлопчик хотів, але він планував перед попередньою сесію в кіеці жовтня - то місця на парт тайм в нашій школі були аж на березень.😢 Залишився на фул тайм. Насправді вам треба у ваш секретаріат бо на парт тайм міфі не призначає вам школу, а ви самі шукаєте собі місце.
-
Сам не переходив. Один раз консультувався, казали що це можна зробити. На Парт тайм записатися можна через Arrima. Ви би підійшли до свого деканату та запитали би )))
-
Всім привіт, потрібна порада. Хочу записатися онлайн на курси француської на сайті www.fel.gouv.qc.ca/moodlefel/login/index.php там при реєстрації є колонка яка перекладається як "формула курсу". Що там треба вибрати? там якесь адіміністрація та бізнес, інженерія і тд, є і самопідготовка. Словом трохи запутався і не хочу зараз щось не те вибрати, може хтось роз'яснити? Дякую)