Український Монреаль
-
У відеоіграх схожа ситуація, принаймні у великих конторах накшталт Ubisoft, Eidos Montreal, Square Enix, Bethesda Montreal, Behaviour Interactive, Cyanide, EA Motive, Epic Montreal, Gameloft, Quantic Dream, Unity та Warner Brothers усі будуть як мінімум двомовні. Із інді складніше сказати.
-
Тому моя перша робота тут була у британській студії, друга у місцевій, а третя у американській. Але так як 99% клієнтів це Голлівуд (або британці, в принципі), то основна мова спілкування і єдина мова роботи це англійська.
-
Visual effects for film and video games.
-
VFX
-
Я сюди переїхала вже із внж маючи оффери від різних міст та країн, тому мені здається що він того вартий якщо хотіти тут жити.
-
Як на мене, Монреаль найприкольніше місто в Канаді, але я розумію що багатьом складніше мову вчити.
-
Ну, я не люблю Оттаву, але люди хочуть вид на житло :)
-
Є ;)
-
Poparide
-
Але сепаратизм не переможе.
-
Тобто будь-яка квебекська партія нікуди не прибере французьку :)
-
PQ хочуть суверенітет Квебеку, CAQ за збереження традицій, QS найбільш «ліва», але при цьому підтримує усі мовні закони і скоріше виступає проти секулярізації.
-
CAQ це найбільш «центриська» із квебекських політичних партій, тому вони скоріше ввічливо нагадують про сепаратизм коли хочуть грошей, а не ставлять це однією із основних ідей як PQ.
-
Вони народили Білл 96 та ще кілька років будуть цим зайняті.
-
А, ну це навряд буде, за це не переживайте.
-
Але в мене знайомі із айті із Монреалю, серед тих, хто не хоче вчити французьку, всі переїхали до Оттави.
-
Оттава буде скоріше на рівні із Калгарі та Едмонтоном, але на це справді може впливати велика кількість урядових вакансій, які не завжди доступні іммігрантам, так що маєте право на таку думку.