Український Монреаль
-
Добрый день! Я Александр пишу памятные на заказ стихотворения, переделываю песни пишу стихотворения автобиографические, на дни рождения, свадьбы, разводы как с юмором так и лирические. Обращайтесь в личку. Если найдете заказ вам процент. Эмоции и память навсегда youtu.be/X04amrpjAwg
-
Всім доброго дня. Хто вже пройшов процедуру продовження візітор рекорд для дітей? Після того як продовжили дитячий паспорт. Напишить як те робити. Чи може скиньте посилання, де про те написано.
-
Реклама платна.
-
Сварились про українську та російську, тепер давайте будемо про французьку і англійську???? Яким чином обравши для дитини англомовну школу, ми порушуємо право франкофонів захищати свою мову? "Офіційна мова Квебеку — французька[4], хоча Конституція провінції вимагає, щоб усі законодавчі акти приймалися як французькою, так і англійською мовами, а судові процеси могли вестись будь-якою мовою." - то англійська немає жодного статусу в Квебеці???? Гарного дня!
-
Освіта підпорядкована провінційному рівню тому перевага французькій
-
Не зовсім згодна з вами. У мене була ситуація така, пішла я на курси французької, перший день усього, на обід пішла до кафетерію узяти каву. На касі чоловік, розмовляє французькою, я його розумію дуже погано бо тільки ще вчу мову, англійська в мене на середньому рівні і я кажу, що погано розумію, чи можна англійською? Він принципово не хоче говорити англійською, я пояснюю що я тут перший день, за мене заступилася інша робітниця, мовляв "не будь таким впертим, дівчинка з України приїхала і мови не знає" і тільки після цього він відповів і пояснив що питав.
-
Не вороги, але це неповага,знаючи особливості регіону,вперто іх ігнорувати і продовжувати там жити,ну погодьтеся
-
Якщо я правильно розумію - захист української мови відбувається лише у рамках чату. У житті неможливо насильно змусити говорити українською. Для когось це мова ворога а для когось це мова якою мама читала казки у дитинстві. І людина з особистих причин не перейде на іншу просто тому що Васі не подобається російська. І у цій ситуації Вася - мудло. Бо його воля завершується там де починається воля іншої людини. Так само і з французською - є багато районів де переважно англійськомовні бо для них це комфортніше. І тепер хто розмовляє англійською вороги? Як дурно підіймати питання навчання дитини (у якої шалений стрес у зв’язку з переїздом)у школі. Дитина має навчатись тією мовою якою їй зручніше. Будь то англійська/китайська/італійська Імхо.
-
Мене не відлупили за те що я у Львові говорила російською. Хіба вам не начхати якою мовою говорять інші? Ситуація для абсурду: «їде жінка у метро і говорить російською. Я думаю собі «певно, росіянка» плюну-ка я їй в обличчя бо вона російською розмовляє а мені це не подобається» Наприклад, ви підтримуєте ідею «Квебек для франкомовних» це дуже добре! Ви маєте вашу мету і притримуєтесь її. Але мені простіше (банально простіше) теревенити англійською. Хіба не у цьому полягає так звана «канадська рівність» як основа демократії?
-
Я поважаю французьку, але свою думку виражати поки не можу
-
Так, а чоловік цієї жінки зараз під Бахмутом... Приєднаюся лише одним зауваженням: тут дві державні мови, і знати треба обидві. Просто в Квебеці французька має бути на В2, а англійська може бути на В1, а в інших провінціях навпаки. А все решта - люди різні, і рівень свідомости у них теж різний ❤️❤️❤️