Український Монреаль
-
І якщо зараз скажуть, що східну бомблять кожен день, то моя відповідь проста, так їдьте там і говоріть хоть на китайській, а у Львові - будете говорити українською і крапка
-
І не тільки у гуртожиток
-
Читати вміємо, не хвилюйтесь, тиск підніметься. За майже півтори роки війни проти рузького міру у більшості людей дах вже трохи поїхав від стресу. норм реакція, коли почув ворожу мову, я би може й гірше зреагувала, хто зна. А ось ці «обідкі», що у Львові не задоволені чути російську, ну вибачайте, кілька днів тому туди прилетіло у гуртожиток.
-
Та бо сказала, а та її послала!
-
Трохи тупо, бо як могла мова повставати перед державою? Чи то виходить жаби крякали на болотах і такі гоп і вийшла мова, не розумію.
-
В Києві багато людей перейшли на українську, що чудово, але я жодного разу не бачив такого базарного кудахтання як на відео. Чув тільки «перейдіть будь ласка на українську», «можна вас попросити розмовляти українською» і тд, і це працює, люди без проблем переходять, що справді класно.
-
Не перестануть, але ціль і мета війни буде більш прозорою. За що боряться? За народ, державу, незалежність та мову з культурою. То якщо всі говоритимуть російською, то який сенс війни? Можна просто віддати все і всі будуть щасливо говорити російською і ракет не буде.
-
Якщо ми беремо більш менш наукові і підтверджені факти, то українська і російська йшли скоріше паралельно, ніж хтось з когось вийшов. При чому українська - ближча до розмовних діалектів східних слов'ян, в той час як російська отримала вплив церковнослов'янської (іншими словами болгарськоі) та тюркських мов. Ніякого наукового підтвердження щодо виходу російської мови з українскьої нема, як би нам чи ще комусь не хотілось би.
-
Слухай, нащо воно мені треба. Російська мова така ж Словʼянська, як українська схожа до китайської
-
Ні, я сьогодні їв зранку омлет
-
Ну а хто там був до того? Чмона і Макча…
-
Ми ж не у пансіонаті дівчат, щоб розшаркуватися. У кожної людина своя реакція на травму і стрес. Може не дуже ввічливо, а що робити? Може у тої жінки ракета сусні вбила когось рідного