Український Монреаль
-
Ви правда вважаєте що канадці можуть відрізнити українську і російську мову? Ви правда вважаєте що для тих же квебекців, які були завойовані англійцями і зараз без проблем з тими ж новоприбулими українцями розмовляють «ворожою» для них мовою - англійською, є діло до на якій мові розмовляє людина? Навіщо вже придумувати проблем які не існують ?
-
Вживайте це як аргумент що є російськомовні, які не хочуть жити в Росії, які не хочуть путінську владу, які віддають своїх дітей в україномовні школи хоча самі вчилися за часів СРСР російською. Це повністю знищує наративи російської пропаганди. Робити акцент на те, що ДЕМОКРАТИЧНА Україна стоїть на захисті світової демократії проти АВТОРИТАРНОЇ Росії, за якою такi самi Іран, Сирія, КНДР та трохи далі Китай.
-
Навіщо їм пояснювати? (Canadians)
-
Я не влізаю звичайно у срачі, але то не правда. Я з Донецьку, Петровський район. Ми на лінії розмежування постійно були і є, 14-15 було дуже сильно, потім легше, але в наш район час від часу прилітало по мирним жителям (область та віддалені райони, як мій). Там багато мирних людей загинуло за весь цей час. Зараз звісно ще гірше, ніж у 14му.
-
с т о р і ч ч я б і ж е н ц і в — Всe складається з атомів, навіть НАТО, вся ООН та інші організації. — Чи вони дочeкаються на розплату, братe? — Дочeкаються ро́зпаду. — Слава нації! У кав'ярні гортаю важку книжeнцію. Наша вулиця щe нe бачила ці обличчя. — Двадцять пeршe сторіччя — сторіччя біжeнців, вигнанців і мігрантів. Сумнe сторіччя. Чeрeз стіл читають «Упанішади», за сусіднім — спілкуються по-сирійськи. — Бог нам дав війну, щоби нас змішати, щоби ми дізнались про справжню дійсність. — Щоб жили ми нeначe в одном будинку? — Цe здіймається знов Вавилонська вeжа. — Ти ж хотів побачити морe, синку? Післязавтра дістанeмось узбeрeжжя. Ті привітні люди з ООН чи НАТО обіцяли нам прихисток по казармах. — Що ми маємо спільного з ними, тату? — Всe складається з атомів, я ж казав вам. Текст: Павло Вишебаба