Український Монреаль
-
в канадцiв нема такого питання чи претензiй до чоловiкiв
-
До нашого фонду багато писали напочатку війни із пропозиціями прийняти людей, і мабуть 90% уточнювали що жінку із дітьми.
-
Тобто я б сказала що жінок набагато частіше хочуть приймати бо вважають що вони безпечніші і не виникає питання типу «якщо ти чоловік із України, то як ти виїхав, а якщо не із України, то чого ти тут отримуєш допомогу біженцям».
-
Не скажу за всіх, але із того, що я бачила, найбільше хочуть приймати жінок із маленькими дітьми, чий чоловік залишився в Україні. Тоді люди справді відчувають що допомагають, а не хостять якихось айтішніків-чоловіків, яких війна застала на аутсорсі у Польщі.
-
просто мови для iмiгранта достатньо для роботи на мiнiмалку. то 2500 в мicяць до податкiв, ну й за ту роботу конкуренцiя з спiввiтчизниками, латиноамериканцями, iндiйцями та iншими iмiгрантами
-
no idea, really. Я думаю 90% хостiв вже зайнятi по тим i тим категорiям
-
а ви напишiть, який рiвень мов та професiя, щоб не гадати
-
якщо в цiх знайомих можна жити, то звiсно норм. Якщо ви скiловий робiтник руками типа будiвельника чи айтiшник з мовою, то роботу знайдете норм шанси
-
"планую" та "реально знайду роботу" - то для iмiгранта в Канадi принципово рiзнi речi, якщо без мови та in demand професii
-
на такi величезна конкуренцiя з iншими прибулими, шанси низькi. Краще шукати у меньш популярних та дорогих мiстах нiж Монреаль. Також, " поки не зароблю грош" - тут самий важливий фактор це ваша професiя та володiння мовами. Наприклад, якщо ваша нiша по працевлаштуванню це фiзична робота на мiнiмалку, то маленьки недороге мiсто то кращий варiант нiж мегаполiс. Якщо мова на вiдмiнно та скiли та досвiд типа айтi, то робота в Монреалi норм
-
Будь-ласка, не їдьте сюди із розрахунками на безкоштовне житло, постійну допомогу тощо.
-
Я писала у всі групи, які тільки змогла знайти на фейсбуці, що мають відношення до Канади, зокрема до провінції Квебек та Монреалю. Знайшла за декілька днів 2 сім'ї, які були готові прийняти. На сайтах типу icanhost отримала 1 відповідь із 10, куди писала, так що фейсбук однозначно допоможе. Удачі!
-
Тут завжди щось є
-
така ще трабла, орендодавцi (лендлорди) зазвичай хочуть бачити кредiт скор чи довiдку вiд компанii де ви влаштувалися. Нажаль, в бiльшостi прибулих цього нема
-
Хостiв в Фейсбуцi шукати, група Canadian Hosts for Ukrainian refugees. В Квебеку немов оплачують житло два тижнi в готелi. Раджу не користуватися послугами мiсцевих кепських рiелторiв, а шукати житло для оренди на Kijiji, Facebook Marketplace. Житло на одного вiд 700 до 1300 канадських доларiв на мicяць, вдвох можна по 500-700 на людину знiмати 3 1/2 квартиру (двушку)