Привіт. Хочу поділитися своїм досвідом, як я хотіла влаштувалася чи то офіціанткою, чи то помічником на кухні в ресторан Леополіс. Я відгукнулася на пост у фейсбуці, мені надіслали адресу (без назви закладу) та час коли матиму інтервʼю. За адресою я знайшла португальський ресторан, який був закритий , і взагалі про інтервʼю там вперше чули коли я подзвонила за номером в Гугл картах. Потім виявилося, що мені дали некоректну адресу і в тій самій будівлі знаходиться цей самий Леополіс. Вже в закладі я мала невелику розмову з Наталією , резюме моє її не цікаво, ми не обговорили ні ставку (звичайно я розраховувала що це буде мінімальна), ні кількість робочих годин на тиждень (мені потрібна робота фулл-тайм). Вона сказала що ми поговоримо про це пізніше бо скоро вони мають 2 банкети по 12 і 13 людей , і це як раз гарний момент буде мені залишитись на «стажування» , «спробувати попрацювати». Про себе додам що маю досвід офіціанти в Канаді, тож маю уявлення як працювати і великого навчання не потребую. Відповідно я розраховувала що ці години мені оплатять, навіть у випадку якщо я їм не підійду. На жаль, від Наталі жодної конкретики я не отримала стосовно годин праці сьогодні, лише «ми будемо працювати доки люди будуть сидіти». Там вже працює хлопець-офіціант, в якого я випитала що ставка 10$ на годину (що є менше навіть офіційної мінімальної тут для робіт з чайовими) а кількість робочих годин на тиждень не є стабільної бо відвідувачів не багато. Виникає питання, навіщо вони шукають ще одного офіціанта. Запитавши Наталю напряму, чи оплачуються сьогоднішні години стажування вона сказала що звичайно ні, бо мене ще треба вчити і я сьогодні не працюю, і взагалі її в Україні ніхто ніколи не оплачував стажування. Але ми ж не в Україні :))) звичайно а той же момент я пішла звідти. На жаль , ось такий досвід вийшов… в мене склалося враження що там шукають лоха який буде безкоштовно обслуговувати банкети коли їм це потрібно