Український Монреаль
-
Добридень.пару годин тому поліція забрала у мене авто пояснивши це тим що я в Канаді більше 6 місяців .виписала тікет і забрала авто на штраф майданчик .забрати можу в наступному місяці .стикався хтось з тарою ситуацією ? І як можна забрати авто раніше терміну ?
-
Сто відсотків з вами згідна,часу мало,критично, якщо щось не придумають з куєт,то ситуація буде смішна,купа людей буде просити притулку в Європі (
-
Та ні це так не працює. Патерн русні - спочатку виконати наказ а потім обговорювати. Ми не можемо прямо впливати - це так. Але задавати питання чи критикувати - сміливо
-
Встряну в дискусію про мовне питання, так як для мене зрозуміла ситуація, чому кебекуа так піняться щодо мови. Аналогія - українська мова в Україні 30-20 років тому. Ти украіномовний - ти село. Шкода, що в ніякого нашого уряду не хватило яєць зробити як Лего. В нього підтримка і серед людей, і серед бізнеса, бо він всім дає жити. Зараз страйк вчителів трохи підкосить його рейтинг, але до 26 року ще довго, забудеться. А у зв'язку з наявними ресурсами, Квебек дуже привабливий для життя та ведення бізнесу. І в 70-х було точно те саме: всі нили, особливо мєсні ліберали, що французьку хочуть зробити основною, і що бізнес весь покине Квебек в такому разі. Не покинув, а тільки прибув. Думаю, Квебек знає на що йде, закручуючи гайки по мові, знає цю ціну і може її заплатити. Щодо часу вивчення мови знаю не один приклад, що людина вчила і працювала фултай і досить швидко здала. Останній випадок перукар розповідала, це вже наречена її першого чоловіка, який канадець) Жінка приїхала в вересні 22, з жовтня почала працювати (ІТ) і вчити франсе самостійно, з нуля. Курси рішила не ждати, займалася з репетитором і самостійно вечорами. В липні 23 здала на В2. За словами перукаря, до вільного використання мови ще далеко, але ж екзамен здан. Фірма завалідувала офер і баришня попала у вибірку чи то вересневу чи жовтневу. і 5 січня 24 вже отримала селексйон. А могла б нічого не робити, вже більше року з канадцем живе і буде заміж за нього виходити, піар, рахуй, в кишені) Щодо зміни правил по програмах, то дутися в цьому випадку на Квебек те саме, що дутися на Експрес Ентрі, що рік тому з 400 можна було пройти (я умовно), а тепер Канаді 700 подавай. Появилося більше кандидатів, то чого не змінити підхід і брати тільки франкофонів?) І щодо того, що і Квебек - це Канада. Юридично це так, але якби Квебек не мав важелів впливу на Канаду, фіг би вона дозволяла б такий індивідуалізм)
-
Мабуть варто додати: -українців тут ніхто не тримає і не заохочував простотою провінції (безкоштовно медогляд, права, літкачки халявні) -кейси щодо французької на В2 менше ніж за рік не поодинокі (під час роботи фул тайм) -якщо Квебек десь порушив закон, то чого датися тут?) є різні інстанції і тд P.s. це так само як в цій групі, більше третини явно спілкується вдома російською, але приймають умови групи, бо такі умови) або виходять
-
Пс зміни правил не було ніде(як мінімум такої радикальної). Просто рейтингова система і фіні
-
Серед бізнесу Лєго не має підтримки вже. Серед населення вона стрімко падає. І це не аналог ситуації 10-20 річної давнинини. Бо по перше в Канаді дві мови. По друге ніхто не проти францу в побуті. Але дискримінувати англе теж не варто. Пс і де ви взяли 700 по ее з 600 можливих без номінації
-
Офіційна мова Квебеку- французька
-
Але суди теж франсе онлі. От виходить замкнене коло
-
Кєбєк багато в сому порушує закон, навіть свій. Вимоги франсе онлі від лікарів - тому приклад.
-
вона може обирати тільки економічних мігрантів. Але ні не всіх