Привіт, Громадо 🇺🇦🇨🇦
Хочу підняти тему шахрайств в Канаді, і тому присвячу цьому свій час і напишу кілька постів з прикладами з реального життя. Бо обізнаність - це вже захист.
⚠️ Продвинутий варіант шахрайств по телефону, на котрий може попастись навіть найобачніший з новоприбулих - можливий коли у шахраїв вже є деякі ваші дані - наприклад повне ім'я, та якась інформація про вас - може бути злиті дані з телефоної компанії, наприклад, або інформація клієнт якого ви банку.
❌️ Шахраї дзвонять і видають себе за представників Роджерсу/TD/CIBC банку/податкової, тощо. При цьому називаючі ваше повне ім'я і додаючі якусь попередньо викрадену інформацію. А потім вигадуючі будь яку поважну причину, просять вас продиктувати надісланий вам на імейл або телефон код. Таким чином, отримуючи повний доступ до вашого аккаунту.
🛑 Ні в якому разі ніколи не диктуйте і не пересилайте нікому одноразові коди - навіть якщо людина з котрою ви розмовляєте дуже впевненно і аргументовано його просить!
Отримавши доступ до якогось з ваших аккаунтів шахраї можуть отримати доступ до паролів, пошти, банківських карток, податкового номеру - що може призвести до серйозної шкоди.
Бережіть себе! 🫶
Анастасія Власенко
Settlement worker