Toronto Newcomers
-
Вопрос не понятен ? Могу повторить
-
З якою метою запитуєте?
-
Кто домой уже хочет ?
-
У мене взагалі вийшло що я купив стартовий пакет в ньому мені прописали адресу без будь якого підтвердження . Потім банк. Бо якщо піти в банк одразу то там можуть попросити підтвердження власника житла. А так я в банку показав умову на телефон де був записаний адрес. І все пройшло. Далі алгоритм дій як в статті. Успіхів😉
-
ок. давайте дальше разбираться тогда. условия ongoing следующие: To be eligible for ongoing OHIP coverage you must be an eligible resident of Ontario. This means that you must: - be a Canadian citizen, permanent resident or hold an OHIP-eligible immigration document; and -be physically present in Ontario for 153 days in any 12-month period; -and be physically present in Ontario for at least 153 days of the first 183 days immediately after establishing residency in the province; -and make your primary place of residence in Ontario. здесь про 30 дней не сказано ни слова.т.е. 30 дней условия для ongoing нет где оно появляется? там, где речь идет о 'только что подался'. нужно выполнить условия прожить в онтарио 153 дня из 183 первых, чтобы податься на ohip. 183-153= 30 дней. если кто-то будет отсутствовать более 30 дней в первые 183 дня, то он физически не выполнит условние 153 дней нахождения в онтарио в первые 183 и не будет eligible на подачу How long do I have to stay in Ontario immediately after I apply for coverage? If you have moved to Ontario from outside Canada, or if you have moved from another Canadian province or territory and were uninsured by that province or territory's health plan, generally you must be physically present for 153 days in the first 183 days immediately following the date residency is established in Ontario (you cannot be absent for more than 30 days during the first 6 months of residency in Ontario).
-
📌 ПЕРШІ КРОКИ ПІСЛЯ ПРИЇЗДУ Доброго дня, наш досвід, може комусь буде корисно… Прилетіли тиждень тому в Торонто: ✅1. відкрили рахунок в банку (TD Canada Trust), перший рік обслуговування безкоштовне. Почали сами з цього, так як при отриманні SIN потрібно підтвердження адреси (офіцер сказав, що виписки з банку хватає;)) ПС: рахунок можна відкрити за умови, що у вас є адреса місцева (тобто з вами має піти людина, яка проживає в Канаді!) ✅2. Отримали SIN (жива черга 3 години), намагалися записатися на appointment, але нам сказали, що найближча дата 15.06😅 документи : паспорт, work permit та виписка з банку (as a proof of an address) Service Canada Centre 559 College St, Toronto, ON M6G 1A9, Канада ✅3. OHiP (записались в перший же день, appointment назначили через тиждень. документи: паспорт, work permit, виписка з банку та сін (як підтвердження адреси), в ворк перміті не було вказано CUAET чи ще якихось позначок. Дали охіп без проблем. Service Ontario, 777 Bay Street Lower Level, Toronto, ON M7A 2J3, Канада ✅4. Medical exam www.panelphysiciantoronto.ca/ 170 дорослий, 80 дитячий (до 12р.) документи: паспорт та ворк перміт як підтвердження, що Українці. записались день в день без проблем. Бажаю всім легкого старту! Так, спочатку все здається дуже складно, довго і неможливо, але то тільки здається;)))) Ми Українці-ми незламні! #sin #ohip #medicalexam #bankaccount #син #банк #номерсчета #рахунок
-
Маю хорошу статтю з цього приводу
-
Sin номер можна отримати тільки в Service Canada. А там уже який до вас ближче в той і ідіть. В моєму була така черга шо я за номером 3 дні ходив🤣 Там питають ваш ворк перміт і адресу пошти. І там дадуть анкету яку потрібно буде заповнити.
-
почти. 153 дня надо выполнить в любой 12 мес период, а не в последний. на практике я сомневаюсь, что кто-то будет проверять, тем более это относится не только к выезду за границу, что можно проверить через запросы в погран службу, но и к выездам за территорию провинции. а выезды на авто нигде не фиксируются. так что да, если в последние 12 мес быть в онтарио 153 дня, то можно продлевать ohip
-
Да, про стандартный процесс получения ОНIP при наличии воркпермита только через полгода фултайм работы - это я знаю. Но по CUAET его дали как исключение сразу и на 3 года. То есть продлевать его надо через 3 года. Но через 3 года воркпермита уже не будет - и главная проблема уже будет не OHIP , а как остаться работать в Канаде и получить опять воркпермит , если ты не успел получить PR. А если ты PR получил - то ты имеешь медицинскую страховку по умолчанию уже в статусе постоянного резидента.
-
это идет в контексте получения ohip по приезду с доп.условием generally you must be physically present for 153 days in the first 183 days immediately following the date residency is established in Ontario. т.е. для обычных людей надо сначала прожить в провинции 153 дня и не покидать ее более, чем на 30 дней. украинцы получают ohip с первого дня, тем самым пропускают условия сначала пожить в провинции 153 дня, чтобы иметь право на него податься