Toronto Newcomers
-
Делайте что хотите :)
-
Ну если вы верите,что война из-за языка… то это просто ппц
-
Теж саме я можу і про вас сказати
-
Мені було б посрати хто якою мовою говорить, якщо б поряд не було росії і використання мови як приводу до війни
-
Да бесполезно что-то объяснять. Вы ей ничего не докажете и не объясните
-
Почему принципиально ? Я могу i мовою, менi байдуже, меня больше напрягают такие люди как вы, которые пытаются навязать что-то. Вот это навязывание (пусть даже и нашей мовы) это дурость ибо тот кто хочет - сам перейдет, а кто не хочет считает вас тупыми.
-
Як виявляється не всі
-
Так вы не настраивайте себя так негативно)) всё изнутри идёт, меняйте мышление
-
Расскажите что вы хорошего Делаете (не пишите в этом чатике), чтобы поддержать других Украинцев тут и там, как помогаете родине и тем кто сюда приехал. Интересен опыт. И откуда вы, из района где идут бои или с «безопасной части»
-
Так просто дивно виглядає, кожен раз коли говориш за українську тобі одразу кидають аргумент «я помогаю ЗСУ не словом а делом», до чого це? Типу не можна допомагати і одночасно підтримувати українську?
-
Зараз ми всі дуже чутливі. Навіть звук сирен це тригер що повертає до війни. Для мене особисто російська мова зараз стала фактором травмуючим. Хоч я теж з російськомовної родини. Реально болячи і огидно її чути. І я не одна так. Тож дорогі російськомовні: ваша російська мова кимось сприймається як петарда в військовий час. Травмує. Дуже сильно. Бо це нагадування про ворога.
-
Це чудово , що ви допомагаєте, ви великий молодець. Але хіба ж так важко переосмислити те, що російську насадили на наші терени, ще століття тому не було ніяких російськомовних українців. Люди прогнулись. І єдине, що мене тішить, що хоча б покоління незалежної України уже це усвідомлює. Бо свого часу на початку війни мала можливість спілкуватись з багатьма молодими людьми , які з народження отримали дозу наративу про престижність російської, але вони СВІДОМІ. А це означає, що українській в Україні бути. Дивно мені, що ви знаєте українську і принципово нею не спілкуєтесь.
-
Так это и так все знают. Алло ! Очнитесь !
-
при том, что русскоговорящий человек говорит, что он может говорить по-украински и помогает армии, а вы это называете попыткой откупиться.
-
Зачем это делать примусово?
-
Ніхто не звинувачує українців, просто намагаємось донести чому важливо підтримувати українську і все!
-
Правильно сказано.
-
Потому что вы указываете каким языком мне общаться.
-
Що? Це при чому тут?
-
Люди повині самі прийти до рідної мови, а не примусово їх тягнути. Це лише розколює одну країну, а не єднає.
29 Jan 2023, 10:47
34317/116915
about 2 hours ago