Toronto Newcomers
-
Так просто дивно виглядає, кожен раз коли говориш за українську тобі одразу кидають аргумент «я помогаю ЗСУ не словом а делом», до чого це? Типу не можна допомагати і одночасно підтримувати українську?
-
Зараз ми всі дуже чутливі. Навіть звук сирен це тригер що повертає до війни. Для мене особисто російська мова зараз стала фактором травмуючим. Хоч я теж з російськомовної родини. Реально болячи і огидно її чути. І я не одна так. Тож дорогі російськомовні: ваша російська мова кимось сприймається як петарда в військовий час. Травмує. Дуже сильно. Бо це нагадування про ворога.
-
Це чудово , що ви допомагаєте, ви великий молодець. Але хіба ж так важко переосмислити те, що російську насадили на наші терени, ще століття тому не було ніяких російськомовних українців. Люди прогнулись. І єдине, що мене тішить, що хоча б покоління незалежної України уже це усвідомлює. Бо свого часу на початку війни мала можливість спілкуватись з багатьма молодими людьми , які з народження отримали дозу наративу про престижність російської, але вони СВІДОМІ. А це означає, що українській в Україні бути. Дивно мені, що ви знаєте українську і принципово нею не спілкуєтесь.
-
Так это и так все знают. Алло ! Очнитесь !
-
при том, что русскоговорящий человек говорит, что он может говорить по-украински и помогает армии, а вы это называете попыткой откупиться.
-
Зачем это делать примусово?
-
Ніхто не звинувачує українців, просто намагаємось донести чому важливо підтримувати українську і все!
-
Правильно сказано.
-
Потому что вы указываете каким языком мне общаться.
-
Що? Це при чому тут?
-
Люди повині самі прийти до рідної мови, а не примусово їх тягнути. Це лише розколює одну країну, а не єднає.
-
Це жаливі факти з історії. І росіяни зараз ведуть себе так, начебто ніякого прогресу за 100-200 років не було. Просто віджимають землі і забороняють Гугл. Но давайте просто растить молодое украинское поколение, которые с детства будут учить украинский язык. А от людей 30+ отстанем на всегда))) На юге и востоке Украины, русские школы закрыли только 8 лет назад. На уровне украинского государства русский язык был разрешен. Какой смысл винить русскоязычных украинцев во всех бедах?)
-
Я вільно спілкуюсь нашою рідною. Але. В мене є друзі, які все життя прожили в Миколаєві , Херсоні та Дніпрі. З першого дня, кожен з них на "0". (Це на самому передку. В боях) Але вони , таки спілкуються російською. Може їм теж хтось напише своє незадоволення?
-
Тому що це такі ж люди як і всі інші? Чому ЗСУ ставиться як приклад в мовному питанні?
-
а вам не угодить)
-
Налоги Харків, Маріуполь платили такіж? Міста страдають, де якою мовою балкають? Чому ж зі Львова де тихо тікають, маючи домівки та тишу? Чому хлопцям російськомовним на фронті не зможете сказати щоб вони повертались і не воювали, бо мова в них не та?
-
Я это пытаюсь выяснить. Если это не причина, то ладно. Едем дальше. Почему в ВСУ общаются на русском ?
-
Навіщо перекручувати все
-
Хтось казав що це єдина причина?
-
Та, ніхто так не вважає, але прямі слова цього психопата теж людей не вчать нічого. Які прямі слова? Та те, що рассєя заканчіваєтса там где заканчіваєтса русскій язик
29 Jan 2023, 10:47
34326/116946
about 6 hours ago