Toronto Newcomers
-
Я вільно спілкуюсь нашою рідною. Але. В мене є друзі, які все життя прожили в Миколаєві , Херсоні та Дніпрі. З першого дня, кожен з них на "0". (Це на самому передку. В боях) Але вони , таки спілкуються російською. Може їм теж хтось напише своє незадоволення?
-
-
Це дуже цінно. І Канада має програму для українців. Хочеш бути учасником програми говори українсткою. Не хочеш бути учасником програми для українців відмовся від пільг і насолоджуйся мультікультурністтю.
-
Шо більш усього забавляє. До війни всюди (Львів, Тернопіль) балакали россійською - питань не більо. Норм відношення. Пришли москалі кляті під поводом «освобождать русский», так блін реально почалось притиснення. Тобто виходить шо вони і праві? За мову притисняють? І це наразі дика діч. Я балакав російською. Почалась війна плавно переходжу на українську за своїм бажанням, але коли тобі починають тикати, то вважаєш шо це не факт слушна думка… Тобто свої своїх починають травити більше ніж серби чи ще хтось… Люди, ви чьо?
-
Найцинічніше, що можна було написати у мою адресу. Я людина з чіткою українською позицією. І мені прикро читати подібні коментарі. Як реально можна вважати себе українцем , не знаючи рідної мови і культури, а гордо казати я спілкуюсь мовою окупанта, бо мені так зручно і я не хочу робити навіть найменшого для країни у якій зараз люди віддають життя - ЛІНУЮСЬ, НЕ ХОЧУ ВЧИТИ МОВИ І ГОВОРИТИ теж.