🇨🇦Електронна віза, CUAET.
Часті питання, актуальне на квітень 2022.
Останній тиждень я багато питала консультантів по саме ЕТА (для українців зараз фігурує під назвою електронна віза/foil less visa зі своїми умовами в’їзду).
Намагалися розібратися, чому ж комусь візи вклеюють лише на півроку, чи будуть візи таки багаторазовими, якщо відправити паспорт на вклейку і тд. Скріни з відповідями консультантів у мене в збережених сторіс тут.
Поїхали по питаннях:
❓ Чи всім тепер приходить ця електронна віза?
✅Ні:) По моїх спостереженнях з ваших повідомлень, найбільше електронних віз саме у цих шести країнах, з яких дають і виліт по ній: Польща, Австрія, Румунія, Чехія, Словаччина, Німеччина. Що і виправдовує мету - розвантажити візові центри та посольства, адже найбільша кількість українців зараз зосереджена саме там. Декому приходять і звичні запити на вклейку візи в паспорт, теж лист під назвою Original Passport Request.
❓Чи можу я вилітати по foil less visa?
✅ Так, звісно. Виліт плануєте з однієї з шести країн в списку і без проблем. Бажано обирати прямі рейси, щоб уникнути додаткових можливих проблем з пересадками.
❓ Чи можу я вклеїти візу в паспорт, щоб не вилітати по електронній?
✅ І знову - так. Лише термін очікування на вклейку візи - до 6 тижнів в зв‘язку з завантаженням посольств.
❓ Що потрібно, щоб відправити паспорт на вклейку візи?
✅ Відправка паспорта іде виключно у візовий VFS GLOBAL.
Паспорт, лист запрошення (ЕТА/foil less visa), форма згоди vfs global на обробку персональних даних, оплата зворотної доставки (якщо не забираєте особисто)+ в конверт лист зі зворотньою адресою доставки.
❗️це загальні вимоги, по візових в різних країнах можуть вони відрізнятися, уточнюйте на місцях.
❓Чи буде моя віза багаторазовою, якщо відправлю на вклейку?
✅ На оф сайті написали, що так, буде розрахована на багаторазові в’їзди, і що дія візи буде до кінця дії паспорта. Це питання найбільше хвилювало нас усіх останні дні. Дехто може таки отримати візу на півроку і з одноразовим в’їздом, але, за словами консультанта, на це могли бути внутрішні причини по самій людині, чому імміграційний офіцер дав їй саме таку візу. Або - банально людська помилка, і таке буває.
❓Чи можу я отримати візу в Канаді, якщо прилечу по електронній візі?
✅ Так. Лише подастеся тут, можна онлайн, можна фізично вислати документи, час очікування - до двох місяців. Можете і не робити візу, якщо на руках матимете дозвіл про роботу/навчання.
❗️Але! Щоб мати можливість їздити, наприклад в Україну, краще податися на візу тут, або ж виїхавши з Канади, податися на візу знову за її межами, щоб могти повернутися сюди.
❓Доки буде діяти мій дозвіл на роботу?
✅ Три роки від дати візи скоріш за все або в аеропорті вирішить офіцер.
❓Чи можу я залишитися в Канаді і не продовжити свою електронну візу?
✅ Так, вище уточнила - маючи на руках дозвіл на навчання/роботу - можете бути тут до кінця дії дозволу.
Але щоб виїхати і повернутися назад - треба візу.
❓Закінчиться дозвіл. Як іммігрувати в Канаді далі?
✅ Тут два варіанти: або податися на новий дозвіл, або іммігрувати як постійний резидент по імміграційних програмах Канади.
Я рекомендую другий і починати це робити ВЖЕ:)
Вивчайте імміграційні програми по своїх провінціях, будуйте свій шлях до постійного резидента від перших днів перебування в Канаді.
Вся інформація є на офіційних сайтах уряду та на сайтах провінцій.
Якщо ще є питання, дайте знати😊