Toronto Newcomers
-
7го квітня 2022, так, отримав
-
Нашелся ответ: www.cic.gc.ca/english/helpcentre/answer.asp?qnum=987&top=4
-
Я вже в Торонто. І мені такий лист не вручив імміграційний офіцер. Я в нього запитував чи потрібно, він сказав що ні
-
я бачу що написано "може бути потрібно". Тим паче я це запитував у імміграційного адвоката і мені сказали, що мені не потрібно у вас є лінк на опис, де це потрібно всім?
-
www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/news/2022/03/canada-ukraine-authorization-for-emergency-travel.html
-
в мене є певні сумніви що всім
-
А как в случае с беременными?
-
Вам імміграційний офіцер в аеропорту сказав проходити мед огляд?
-
⁉️Ваши первые 2 недели в Канаде 🔺Когда вы впервые приедете в Канаду, в первую очередь вы должны сделать несколько важных вещей. Вот список вещей, которые вы должны сделать в первую очередь, в том порядке, в котором мы рекомендуем вам это делать. 1️⃣ Получите номер социального страхования 🔸Первое, что вам нужно, это номер социального страхования (SIN). Вам нужен SIN, чтобы работать в Канаде и получать льготы и услуги от государственных программ. 👉Больше информации (www.canada.ca/en/employment-social-development/services/sin.html) 2️⃣ Подготовьте свои финансы 🔺В зависимости от того, где вы планируете жить, стоимость жизни может сильно различаться. Найдите время, чтобы узнать о: 🔸Банковское дело в Канаде, в том числе как открыть банковский счет 🔸Валюта, как и где поменять, как отправлять, расходы, чаевые. Больше информации здесь 🔸Расходы на жизнь, налоги здесь 3️⃣ Узнайте, как получить доступ к медицинскому обслуживанию 🔸медицинское страхование в качестве временного резидента 🔸частное медицинское страхование 4️⃣ Получить разрешение на работу 🔸 Когда вы приедете в Канаду, вам нужно будет найти работу, чтобы зарабатывать деньги для себя и своей семьи. Разрешение на работу может также помочь вам получить доступ к государственному медицинскому страхованию в некоторых провинциях. 🔸Если у вас еще нет разрешения на работу, вы можете подать заявление на его получение по прибытии сюда или после прибытия. 👉Подать заявку 👉Как найти работу 5️⃣ Запишите своих детей в школу 🔸В Канаде системой образования управляют наши провинции и территории. Это закон, что дети получают образование. В качестве родителя или законного опекуна вы несете ответственность за то, чтобы ваши дети были зачислены в школу и посещали ее. 🔸Каждая провинция и территория имеет свою собственную школьную систему. В зависимости от того, где вы решите жить, ваши варианты будут разными. 🔸В зависимости от вашей ситуации, вашим детям может потребоваться разрешение на учебу , чтобы поступить в школу. 👉Больше информации здесь 🔺 Получите бесплатные услуги для новичков: 🔸 получить языковую оценку 🔸записаться на языковые курсы 🔸найти место для жизни 🔸запишите своих детей в школу 🔸узнать о коммунальных услугах 👉Найдите бесплатные услуги для новичков рядом с вами 👉Помощь в заполнении анкеты
-
📌Відгук по прильоту у Канаду, у Онтаріо Після прильоту відразу в чергу, там термінали в яких необхідно пройти опитування, в двох словах чи перевозите що-небудь, чи є у вас де залишитися на карантин, також робиться фото. Далі відразу йде черга до прикордонної служби, там кілька питань, віддають паспорт і кажуть куди далі йти, потрібно пройтися 5 метрів, і кажете ви з України, вам потрібен work permit. Забирають паспорт, вас садять із іншими українцями, ви очікуєте, там є волонтер з Червоного хреста, вас можуть проконсультувати. Віддають доки, забираєте багаж, виходите з аеропорту. Запитань із тестами, карантинами у мене не було. Мала ArriveCan вже по прильоту заповнений за добу до вильоту та 2 дози вакцини. ✅ отримання SIN онлайн, прийде оригінал на пошту на вашу адресу проживання: sin-nas.canada.ca/en/Sin/ ✅ заявка на екстрену грошову допомогу після отримання SIN в Онтаріо: www.ontario.ca/page/apply-emergency-assistance#section-0 ✅ адреси та телефони допомоги по містах: www.ontario.ca/page/social-assistance-office-locations#section-1 ✅ отримання OHIP заповнюється пдф онлайн, потім цю заявку слід роздрукувати: www.forms.ssb.gov.on.ca/mbs/ssb/forms/ssbforms.nsf/FormDetail?openform&ENV=WWE&NO=014-0265-82 прийти з довіреною особою,його і своїми доками і папірцем що підтверджує місце проживання довіреної особи(ми просто взяли рахунки комунальні), якщо немає довіреної особи, тут не підкажу бронь місця перш ніж прийти в Service Ontario для отримання OHIP тут: www.ontario.ca/locations/serviceontario ✅ FOOD BANK - можна отримувати раз на місяць їжу малозабезпеченим, в гуглі потрібно шукати де він у вашому місті ✅ Водійські права - можна просто отримати їх, ваші будуть дійсні пару місяців, як це зробити - шукайте інфу тут, взагалі там є все)) www.ontario.ca/page/government-ontario ✅ Сімкарта купується в Mobile Shop (гуглити найближчий), я обрала оператор freedommobile- близько 30 $ коштує обслуговування на місяць. ✅ TD Bank - банк у якому я відкрила рахунок, там можна отримати 400$ якщо виконати кілька умов, вони не складні ✅ Medical Test - потрібно пройти мед огляд протягом 90 днів після прибуття в Канаду, за посиланням можна знайти найближчого лікаря, який може це здійснити http://www.cic.gc.ca/pp-md/pp-list.aspx в кожному місті ціна різна, десь 100$ десь 300$ канадських, краще зателефонувати декільком, запитати вартість і поїхати наприклад в інше місто де подешевше ✅ вивчати англійську - www.ontario.ca/page/improve-your-english-and-french#section-1 #перелет #английский #англійська #банк #огляд #медицина #права #ohip #sin #сімкарта