Напишу свій досвід, комусь буде корисно.
Я літав в Торонто, треба було швидко, з мінімальним відривом від праці. Це було 5 днів, два з котрих - вихідні - так було краще по білетах, та й загалом, як виявилося )
З Польщі через Лондон, обратно через Цюріх. Хітроу - великий, бажано пару годин на пересадку + контроль. В Цюріху все швидко.
Приліт, 1-ий термінал (Pearson), arrican напередодні можна не заповнювати, бо декларація в автоматах на місці елементарна і швидка, там чесно вказав, що я на 5 днів, хоча тут люблять цим лякати. Приліт був в суботу вдень, з купою індусів, але мало українців, ворк перміт отримав за пару хвилин, ніяких питань не було.
Там, де багаж, можна отримати SIN, але по вихідних це не працює. Там же є обмінник, де продають сімки - не рекомендую там брати, бо розводняк ) Вийдіть краще далі до стойки з назвою оператора, там все норм.
Банк (CIBC) в аеропорту працював (до 20), тому отримав дебітову картку (година черги).
До CUAIS підійшов чисто привітатись, житло не просив, людей там було 15-20, кажуть, саме на житло чекали, тому хз, з цим більше не знаю, кому і як дають.
З аеропорту ходить так званий UP потяг, в декількох місцях перетинається з метро. Мапу транспорту рекомендую глянути напередодні, в принципі цей потяг + метро та трамваї (street cars) довезуть всюди, де треба. Я купив Presto картку для цього, хоча кажуть, можна і без неї.
В понеділок отримав SIN в найближчому Service Canada, 2 години без апойнтменту (краще букати).
Медкомісія майже всюди була повністю забукана на найближчі дні, тоді знайшов ту, де букати можна тільки по телефону - і там були місця ) Людей все одно багато, години 2 теж пішло на це.
В принципі, це головне, всюди сервіс на рівні, часу вдосталь, ще подивився водоспад та інші місцеві атракції, находив купу км ) Після Квебеку та Монтреаля, тут якось цікавіше + погода як бонус )
З цікавого, будьте обережні з метро, беріть з запасом, я коли вертався ледь не запізнився на літак, був "security incident" в метро, і тупо гілка встала на невідомо скільки часу - врятувало, що зорієнтувався, як об'їхати, та чекін оналйн.
Ще, по "Дії пл" - єдине місце, де її спитали, була Польща на виліт. В Цюріхє про неї не чули.
Хай щастить.